XS
SM
MD
LG

Stevanović blista u Švajcarskoj

Karijeru želi završiti u Drini: Miroslav Stevanović

Nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac BiH, Miroslav Stevanović, prikazuje sjajne igre u dresu ServetA. On je u opširnom intervjuu za zvaničnu stranicu ovog kluba osvrnuo se na početke svoje karijere, kao i na sve klubove u kojima je igrao

- Počeo sam trenirati u klubu iz mog grada jer je otac tu bio trener. Bio je nekadašnji golman. Omogućio mi je da treniram i rekao da neće biti moj zaštitinik. Kada sam počeo igrati nisam imao licencu jer sam bio jako mlad. U mom selu nije bilo strukture za igrače od šest do deset godina. Ali, moj pravi klub bio je Drina iz Zvornika kojoj sam se priključio sa 12 godina. To je klub koji je u mom srcu i tu želim završiti karijeru", rekao je Stevanović i nastavio:

- Imao sam velike snove, igranje Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo. Postao sam svjestan da ću se ozbiljno baviti fudbalerom kada sam igrao u juniorima Drine. Bio sam najbrži i postizao sam dosta golova. Sa 16 godina sam se priključio prvom timu i shvatio da ja mogu biti profesionalac. Bio sam i dobar učenik, ali sam gubio interes za školu kako bi se fokusirao samo na fudbal, kaže Stevanović koji je iz Drine otišao u Vojvodinu.

- Nakon šest mjeseci u Drini otišao sam u Vojvodinu. Imali su dobru akademiju i jako dobre mlade igrače i to je bio veliki korak u mojoj karijeri. Bilo je to posebno vrijeme i ponosan sam što sam branio boje tog kluba.

Nakon toga je uslijedio odlazak u Sevillu.

- Odlazak u Sevilju je fantastičan pogotovo kada ste mlad igrač i takav vas klub želi. Spahić mi je rekao o njihovom interesu. Mislio sam da je šala. Onda su se raspitivali kod mog zastupnika i za nekoliko mjeseci su me gledali u Srbiji, pa sam potpisao ugovor sa njima. Život u Sevilji je bio veoma težak, stigao sam iz Srbije i sve je bilo potpuno drugačije. U Sevilji igrači zarađuju milione, voze sjajna auta. Ja sam bio normalan momak, nisam imao čak ni vozačku dozvolu. Mislio sam da sam izgubio sebe u novom okruženju. Ne kajem se zbog bilo čega. Nakon Sevilje bio sam u Elčeu gdje nisam igrao mnogo, a onda sam otišao u Alaves gdje sam uživao. I dalje sam u kontaktu sa pojedinim igračima, kaže Stevanović koji je nakon toga prešao u Željezničar.

- Nakon raskida ugovora vratio sam se u kući  da treniram. Bilo je jako teško, ali su mi prijatelji i porodica mnogo pomogli. Priključio sam se Željezničaru, najboljem klubu u BiH, samopouzdanje mi je bilo uništeno i počeo sam ispočetka. Moj nivo igre nije bio zadovoljavajući, ali malo po malo vratio sam se na nivo koji mi je trebao i odigrao drugu sezonu dobro. Izgubili smo šampionat tri dana pred finiš sezone. Žalim što nismo osvojili titulu. Postigao sam i pogodak u derbiju, a to mi je vratilo strast i želju za fudbalom, ističe bh. fudbaler koji je ponosan što je igrao za reprezentaciju BiH.

- Velika mi je čast što sam nosio državni dres. Startao sam prvu utakmicu sa klupe, ali sam dobio pet minuta za debi. Najbolji trenutak u karijeri mi je osvajanje Kupa BiH sa 19 godina kada sam igrao za Borac. To je moj prvi trofej i on je poseban, zaključio je Stevanović.