XS
SM
MD
LG

Brđani iščupali bod iz indirekta

Iščupali su bod igrači Čukaričkog u poslednjim trenucima meča na "Čairu" , iz indirektnog udarca, i ako su prvi poveli na  samom početku meča. Golovima Ranđelovića i Haskića, Radnički je preokrenuo rezultat u svoju korist, ali je dvostruki strelac na današnjoj utakmici, Luka Stojanović, doneo bod svojoj ekipi u poslednjim trenucima susreta.

Nekako ležerno su u meč ušli domaći fudbaleri, pa je terenska inicijativa u ovom delu igre pripala gostima sa Banovog brda. Oni su to iskoristili i nakon kornera u 11. minutu, Stojanović je izmakavši pažnji Haskića, ispružio nogu i sproveo loptu u mrežu u gol Radničkog.

Rano vođstvo gostiju je nateralo igrače Radničkog da zaigraju angažovanije, a to im se isplatilo u 34. minutu kada su izjednačili rezultat. Saša Stojanović je u padu poslao loptu do Đorđevića, ovaj odlično centrirao, a Ranđelović nadvisio Bogosavca i odlično šutirao glavom. Golman Čukaričkog, Nemanja Stevanović, je odlično reagovao, odbranio ovaj šut mladog srpskog reprezentativca, ali je lopta ponovo došla do niškog napadača, koji je u drugom pokušaju bio precizan, a čuvar mreže gostiju nemoćan.

Nastavio je Radnički sa boljom igrom i pravo je čudo kako projektili Ranđelovića i Todorovskog nisu završili u gol, ali je u oba slučaja golman Čukaričkog Stevanović bio na oprezu pa se na poluvreme otišlo rezultatom koji je postavljen u 34. minutu.

Prva značajnija uzbuđenja, u drugom poluvremenu su se dogodila u 55. minutu, nakon greške Nome, usledio je odličan šut Stojanovića, a Ristić sjajnom intervencijom spašava svoj gol.

Pokušavali su napadači oba tima da šutevima sa distance dovedu svoj tim u vođstvo, bilo je organizovanih akcija domaćina, ali golmani su bili na visini zadatka i sigurno čuvali svoje golove.

Ipak u 62. minutu, radost za domaće. Odličan prodor Grbića, još bolji centaršut na peterac, gde je Haskić nadvisio svog čuvara i plasirao loptu glavom u mrežu Stevanovića, koji samo odgledao let lopte pored njegove leve stative.

Sam kraj utakmice je obeležila odluka glavnog arbitra utakmice, Petra Pipera, koji je dosudio indirektni udarac za „Brđane“ u kaznenom prostoru Nišlija, udaljio sa terena trenera gostiju Simu Krunića, kao i pomoćnog trenera Radničkog Vidaka Bratića. Treneri su svoj duel nastavili u restriktivnom prostoru niškog stadiona, ispred svlačionica, a Stojanović, na kratko dodavanje Docića, uz pomoć stative, postavio konačan rezultat utakmice 2:2.

U sledećem kolu Radnički gostuje u Novom Sadu, u utorak, 30. aprila gde će ga dočekati ekipa Proletera.

RADNIČKI NIŠ – ČUKARIČKI 2:2 (1:1)

Stadion „Čair“ Niš
Gledalaca oko 2000
Sudija Petar Piper
Strelci: - 0:1 u 11. Stojanović, - 1:1 u 34. Ranđelović, - 2:1 u 62. Haskić, - 2:2 u 90. Stojanović.
Žuti kartoni: Crnomarković, Grbić, Đorđević, Pankov (Radnički), Puškarić (Čukarički)

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Drinčić, Bondarenko (od 54. Noma), Grbić (Od 82. Čumić), Stojanović (od 71. Aleksa Jovanović), Ranđelović, Haskić.

ČUKARIČKI: Stevanović, Puškarić, Kopitović, Šapić, Bogosavac, Docić, Stojanović, Ovusu (od 67. Birmačević), Kovač, Luković, Mudrinski (od 46. Tedić).

 

 


Crvena zvezda 2 : 1 Partizan
Mladost 3 : 1 Vojvodina
Radnički (N) 2 : 2 Čukarički
Napredak 2 : 0 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 33 29 3 1 48
2 Radnički (N) 33 24 7 2 42
3 Mladost 33 16 7 10 32
4 Čukarički 33 16 10 7 31
5 Partizan 33 16 9 8 30
6 Napredak 33 12 11 10 27
7 Proleter 33 10 11 12 22
8 Vojvodina 33 10 9 14 20