XS
SM
MD
LG

Turnir prijatelja u Bratislavi završen trijumfom Banjalučana

Tradicionalni Turnir prijatelja kojem je ove godine bio domaćin slovački glavni grad Bratislava ponovo je osvojila ekipa Džaje iz Banjaluke, dok su drugu poziciju zauzeli veterani Mladosti Glamočani, posle prvenstvenog turnira pet ekipa u kojem je svako igrao protiv svakoga.
Na kraju su tri ekipe imale po sedam bodova Džaja, Mladost Glamočani i Slovmatik, ali na osnovu dodatne tabele upravo je bio i ovaj raspored. Poslednja dva mesta zauzele su dve ekipe iz Slovenije, NK Zlatoroga.
Nakon turnira, pri proglašenju pobednika u Sportskoj dvorani kapiten Džaje Damir Glišić je veliki prelazni pehar koji su Banjalulani i branili, predao domaćinu Jožefu Kinčešu da ga donese na naredni turnir koji će se u aprilu 2020. godine održati u Banjaluci, za šta je dobio aplauze.
Na taj način su turnir orijatelja u Bratislavi obeležile banjalučke ekipe, a Damir Glišić je u ime pobednika rekao:
-Ponovo smo bili prvi, ali je najvažnije da smo se družili i igrali fudbal. Sve je bilo u najboljem redu i radujemo se novom susretu iduće godine.
Kapiten Mladosti Glamočani Milenko Petrović je istakao sledeće:
-I prošle godine u Laškom, kada smo debitovali na ovom turniru, osvojili smo drugu poziciju, evo sada i u Bratislavi. Nadam se da će treća biti sreća i da ćemo na našem terenu iduće godine trijumfovati. Šalu na stranu, ovo je za nas veliko iskustvo i posebno druženje, iz Bratislave nosimo lepe uspomene. Hvala domaćinu na gostiprimstvu.
Na kraju se u ime domaćina gostima zahvalio Jožef Kinčeš rečima:
-Hvala pre svega gostima iz Banjaluke što su došli na dalek put da uveličaju ovo naše druženje i biće nam velika čast da naredne godine dođemo u Republiku Srpsku. Ovaj turnir želimo da omasovimo i proširimo i da šaljemo poruku prijateljstva u javnost.
Svi rezultati: Slovmatik – Laško jedan 1:0, Mladost Glamočani – Laško dva 4:1, Džaja – Laško jedan 2:4, Slovmatik – Mladost Glamočani 2:1, Laško dva – Džaja 1:3, Laško jedan – Mladost Glamočani 0:1, Slovmatik – Džaja 3:7, Laško jedan – Laško dva 4:1, Džaja – Mladost Glamočani 2:2, Slovmatik – Laško dva 2:2.
Konačan plasman: Džaja, Mladost Glamočani i Slovmatik po 7, Laško jedan 6 i Laško dva jedan bod.

Sportski žurnal

Sve ekipe iz Bratislave