XS
SM
MD
LG
15.04.2019 Administrator

ŽORK Remesiana osvojila prvo mesto u DLR Morava

U SC "Banjica" protekle subote odigrana je revijalna utakmica između ŽORK "Remesiana" i ŽRK "Mladost" iz Kuršumlije. Ovom utakmicom rukometašice ŽORK "Remesiana" proslavile su ulazak u Prvu rukometnu ligu Srbije, grupa Istok. Da su plasman u viši rang takmičenja zaslužile govori njihova dobra igra i pobeda u svih 10 utakmica, kao  i neverovatna gol razlika od plus 198.

Nakon predstavljanja rukometašica i intoniranja himne počela je revijalna utakmica. U prvom tajmautu, koji je zatražio trener domaće ekipe, predsednik kluba Aleksandar Pejčić je Ivani Pejčić koja je od osnivanja igrala i bila kapiten uručio statuetu za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju kluba.

Na poluvremenu utakmice podeljene su zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju ženskog rukometnog kluba "Remesiana" opštini Bela Palanka, treneru kluba, predsedniku ORK Bela Palanka, kao i sponzorima. Zahvalnice je podelio predsednik ŽORK "Remesiana" Aleksandar Pejčić, a nakon toga nastupila je i baletska sekcija UK "Remezijana" sa dve koreografije. Iako revijalna i bez rezultatskog značaja, utakmicu je obeležio veliki broj golova koje su postigle slavljenice. Pobedile su rezultatom 27:13.

Medalje našim rukometašicama podelio je predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković, a pehar za osvojeno 1. mesto u 2. ligi "Morava" uručio im je Miki Zlatković, član Upravnog odbora RSS.

ŽORK "Remesiana" osnovan je 30. aprila 2014. godine. Kroz klub je prošlo oko 50 rukometašica, uglavnom iz Bele Palanke, a sa njima je od osnivanja radio trener Mladen Todorović koji je jedan od najzaslužnijih za pobede i postignute rezultate.

Nije bilo lako doći do ovde, ali uz rad, trud i prijateljstvo sve je lakše, kažu naše rukometašice

Zadovoljstvo zbog plasmana u viši rang takmičenja, tačnije u Prvu rukometnu ligu Srbije, grupa Istok nije krio ni predsednik kluba Aleksandar Pejčić koji je i jedan od osnivača i velika podrška našim igračicama.

U narednoj sezoni, naše rukometašice nadmetaće se sa daleko jačim protivnicama iz Niša, Bora, Negotina, Jagodine, Leskovca i drugih gradova, a vetar u leđa svakako će im biti i publika koja im puno znači.


Mladost 23 : 31 Remesiana
Topličanin 2 23 : 26 Morava
ARIF Osice 16 : 18 Aleksinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Remesiana 10 10 0 0 20
2 Morava 10 8 0 2 16
3 Topličanin 2 10 5 0 5 10
4 Mladost 10 3 0 7 6
5 Aleksinac 10 3 0 7 6
6 ARIF Osice 10 1 0 9 2