XS
SM
MD
LG

ABA u19: Igokea preko Zvezde cilja finale

Foto: ABA liga

Ovog vikenda na programu je završni turnir juniorske ABA lige. U subotu su na programu mečevi polufinala a u nedelju susret za treće mjesto i veliko finale. Završnica se održava u Hrvatskoj a domaćin je Slavonski Brod.

Prvi meč igraju košarkaši Igokee i Crvena Zvezda. Izabranici Aleksandra Čikića ulaze rasterećno u ovaj duel. Prošle godine su bili treći u juniorskoj ABA ligi a ove godine će ciljati finale. Igokeu predvodio maestralni Dalibor Ilić koji je imao sjajna izdanja i u seniorskoj ABA ligi. Pored njega, značajni su i Njegovanović, Đaković ali i perspektivni Bogdan Nedeljković. Nedeljković je prošle sezone bio član ekipe Mege, koja je osvojila juniorsku ABA ligu. Tada su dobili Zvezdu u finalu a Boki Nedeljković bio je među najboljim.

Zvezda je nekoliko godina igrala fantastično u omladinskim selekcijama. Imali su tri vezana finala juniorskih Evroliga a prošle sezone igrali su finale premijernog izdanja ABA lige za juniore. Ove godine imaju nešto slabije rezultate a ruku na srce i slabiji kvalitet u ekipi. Ipak, opet će igrati završni turnir Evrolige i radi toga su definitivno favoriti protiv Igokee. Predvode ih Tomašević i Lazar Vasić a među boljima je i Miloš Čojbašić.

Duel Igokee i Zvezde na programu je u subotu od 12 i 30h. U drugom polufinalu od 15h, sastaju se Cibona i Cedevita.