XS
SM
MD
LG

Otvaraju Zvezda i Igokea

Utakmicom između KK Crvena zvezda i KK Igokea diže se zavesa na košarkaški spektakl u Slavonskom Brodu! U subotu od 12:30h u dvorani Vijuš na programu je prvi polufinalni duel Final Four takmičenja juniorske ABA Lige, na kom će se publici predstaviti neki od najtalentovanijih košarkaša u regionu. Odmah nakon njih, od 15:00 na parket izlaze igrači KK Cedevita i KK Cibona.

Crveno-beli su spremni za utakmicu sa rivalima iz Aleksandrovca, ističući da su formu tempirali upravo za F4.

“Naša očekivanja za ovaj turnir su nepromenjena od kada zajedno nastupamo i radimo. Želja nam je da vidimo kako i koliko nam igrači napreduju, da damo svoj maksimum i u energetskom i u tehničko-taktičkom smislu, pa da vidimo za šta će to biti dovoljno. Forma ekipe je na pristojnom nivou, trudili smo se da dostignemo zenit upravo u ovom periodu kada igramo finala ABA lige, nacionalnog prvenstva i Evrolige”, kaže Bojan Đerić, trener Crvene zvezde.

Trener kluba iz Beograda je istakao da je snaga ekipe u timskom duhu, ne želeći da govori o pojedinačnim kvalitetima košarkaša.

“Većina mojih košarkaša je igrala i prošle godina finale juniorske ABA lige, tako da u tom smislu nisu nepoznati kao tim i pojedinačno, a ja nikada nisam voleo da izvlačim pojedince što ne bih ni sada radio. Težimo da budemo kompaktni kao ekipa i kao tim”, navodi Đerić.

Iz Igokee, sa druge strane, navode da se raduju dolasku u Slavonski Brod, sa željom da pokažu da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regionu.

“Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalifikujemo na F4, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i 1. ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa. Uspjeli smo ubrzati kalendar takmičenja u domaćoj ligi, te ćemo imati 10-11 dana da se fokusiramo da što spremniji dočekamo subotu kad igramo prvu utakmicu u Slavonskom Brodu. Tad ćemo znati da li smo procesom treninga došli do dobre igre i pomenute forme”, priča Aleksandar Ćikić, trener KK Igokea.

Sve četiri ekipe imaju šta da pokažu i publika će moći da vidi kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokea. 

“Očekuju se kvalitetne utakmice jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom. Kvalifikacioni turniri su pokazali da se radi o sistemski selektovanim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima koji bi trebali u budućnosti zaigrati seniorsku ABA ligu”, kaže Ćikić.

Prošlogodišnji pobednik juniorske ABA lige bila je ekipa Mega Bemaks koja je u finalu u Laktašima slavila protiv Crvene zvezde.