XS
SM
MD
LG

Večiti derbi u nedelju za Superkup Srbije

Nova takmičarska sezona u srpskom ragbiju 13 startuje u nedelju 3. marta (14.00) na BASK Areni na Carevoj ćupriji duelom za Superkup Srbije između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana. Nakon tradicionalne egzibicione utakmice Rizman kupa prošlog vikenda, večiti derbi biće direktna borba za prvi trofej ove godine.

Prošla sezona protekla je u znaku dominacije crveno-belih koji su završili 2018. bez poraza u svim takmičenjima i tako postali prva ekipa koja je osvojila sva četiri trofeja – Superkup, Kup i prvenstvo Srbije, te regionalnu Balkan Super Ligu. Na putu do istorijske godine, Zvezdi je najveći rival bila upravo ekipa Partizana koju su u direktnim duelima dobili svih sedam puta.

 

 

- Za nas je od velikog značaja utakmica u nedelju, ne samo zbog rođendana SD Crvena zvezda već i zbog toga što je to duela za prvi trofej u sezoni. Nestrpljivi smo da vidimo koliko smo napredovali tokom zime posle velikog iskustva u Čelindž kupu i dolaska novih igrača – rekao je predsednik Zvezde Željko Delić.

Crveno-beli su imali značajnih promena u odnosu na prošlu sezonu – od Fila Ekonomidisa mesto šef stručnog štaba preuzeo takođe Australijanac, Bred Dejvidson, koji ujedno obavlja i ulogu selektora Srbije. Na terenu, Zvezda ima trojicu novih stranaca, još jednog Australijanaca Darsija Etriha, te dvojicu američkih reprezentativaca, Brendona Andersona i Džamila Robinsona.

 

 

Veliki problem predstavlja povreda kapitena Vojislava Dedića, ali se u tim posle pauze vratio nekadašnji reprezentativac Đorđe Milenković. Na drugoj strani, najveća pojačanja za crno-bele su oporavak od povreda standardnih Darija Abidonovića i Koste Stojkovića, dok je novo lice Aleksandar Pavlović iz Morava Geparda iz Leskovca.

- Momci su iskusniji za još jednu dobru sezonu u kojoj nažalost nismo osvojili ni jedan trofej. Međutim, mi i dalje imamo jako mlad tim i ekipa je motivisana da u novom šampionatu pokaže sav svoj talenat – poručio je trener Partizana Admir Haždić.

U ukupnom skoru, crveno-beli su u do sada 26 odigranih večitih derbija ostvarili 19 poebda. Partizan je i dalje na na šest trijumfa, dok je jedna utakmica završena nerešenim rezultatom.