XS
SM
MD
LG

Veterpolisti Bečeja povezali dve pobede

Ma koliko to neki želeli da opovrgnu, Bečej je, ipak, grad vaterpola! Trebala je jedna pobeda protiv ekipe iz „gornjeg doma“ prvoligaškog A karavana, beogradskog TAŠ-a, i na sledećoj protiv obrenovačkog TENT-a sa dna tabele tribine legendarnog bazena popunjene su u impozantnom broju.

Dobrim savetima u taj-autu bečejski brod j uplovio u mirnu luku

To kao da je uplašilo mladiće sa Tise, pa su iskusniji Obrenovčani bolje otvorili utakmicu i poveli sa 2:0. Na prvi odmor se, ipak, otišlo sa 2:2, jer su Čavić i Tomićevič smogli snage da anuliraju prednost gostiju. Isti rezultat je bio i u drugoj četvrtini, a kuriozitet je da su bili i isti strelci za Bečejce.

Treći period je bio presudan po konačan rezultat, jer su ga domaći vaterpolisti rešili svoju korist rezultatom 5:1, a ključni igrači su bili Aleksandar Čavići Vladimir Cvetićsa podva postignuta gola.

I umesto da grugiranog rivala potope, u poslednjoj četvrtini su im dozvolili da se oprave i ozbiljno priprete. Međutim, izuzev smanjenja razultata na konačnih 9:7, Obrenovčani nisu imali snage za nešto više.

- Upozoravao sam moje igrače da će utakmicaprotiv Obrenovčana biti teška, jer sam znao da su oni jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj ligi. Njihov problem je što dugo nisu imali bazen, što su se pred našu utakmicu razišli sa trenerom, ali imaju par vrlo kvalitetnih pojedinaca u poznijim godinama i ako im se dozvoli da se razmahnu... A mi smo im, upravo, to dozvolili i zato je rezultat takav, kakav je, pojasnio je razlog što se do pobede došlo teže od očekivanog trener prvoligaša sa Tise Goran Krstonošić.

Gosti su povremeno ozbiljn pripretili

Poslednjom pobedom Bečejci su prvi cilj ostvarili, a to je opstanak u prvoligaškoj A konkurenciji. Sada od njih samih zavisi hoće li preskočiti još jedan nivo i osvajanjem, bar, trećeg mesta vizirati put u superligaško društvo. Prvi naredni rival poslednjeplasirani Dunav iz Novog Sada bi trebalo da bude „lak zalogaj“, a onda nailaze pravi izazovi.

Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 400. Sudije: Pavle Kiš i Vukašin Nišavić (obojica iz Novog Sada). Igrač više: Bečej 13 (5), TENT 6(2). Peteraca nije bilo.

Bečej: Gudvin (6 odbrana), Cvetić 2, Čavić 4, Naćuk, Katić, Mesaroš, Davidov, Afanasijev, Vučković 1, Tomićević 2, Jović, Krstonošić, Koratica, Velimirov,

TENT: Radosavljević (9 odbrana), Jevtić 1, Miodragović, Sin. Nikolić 2, Čubrić 2, Ilić, Marković, St. Nikolić, Jegorović 1, Đurović, Cerović, Stanišić 1, Vidaković, Saito.

Tribine legendarnog bazena kraj Tise bile su dobro popunjene


8 .kolo Prva A liga
Banjica 10 : 11 Taš
Beograd 18 : 8 Dunav
Bečej 9 : 7 TENT
Zemun 17 : 4 Stari Grad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 8 6 1 1 19
2 Stari Grad 8 6 1 1 19
3 Beograd 8 6 0 2 18
4 Taš 8 5 0 3 15
5 Bečej 8 4 0 4 12
6 Banjica 8 2 1 5 7
7 TENT 8 1 1 6 4
8 Dunav 8 0 0 8 0