XS
SM
MD
LG

Kina i Koreja na mišiće, Iran silan

 

Utakmicama grupe C i D danas je nastavljeno Prvenstvo Azije, koje je prva dva obilovalo iznenađenjima, od kojih je najveće priredila reprezentacija Jordana koja je porazila Australiju. 

Prvu utakmicu dana odigrali su Kina i Kirgistan, a Kinezi su teže nego što se očekivalo slavili 2:1. Kirgistan je poveo u finišu prvog poluvremena, pogotkom Israilova. U nastavku Kinezi uspjevaju stići do preokreta. Autogolom Matjasa, Kina je do izjednačenja stigla u 52. minuti. Da bi tri boda izabranicima Marčela Lipija donio Ju u 78. minuti. 

Do tri boda nije lako došao ni prvi favorit šampionata po mišljenju “bukmejkera” Južna Koreja, koja je minimalno 1:0 savladala Filipine. Jedini gol na utakmici postigao je napadač Hamburga Hwang u 67. minuti. 

Posljednji meč dana odigrali su Iran i Jemen, a rezultat je glasio 5:0. Pitanje pobjednika Iranci su riješili već nakon prvih 45 minuta kada su golovima Taremija, te autogolom Al Sovadija vodili 3:0. U nastavku Iran je preko Azmuna i Godosa još dva puta pogađao za konačnih 5:0.