XS
SM
MD
LG

Dominacija Teodore i Samjuela

Sneg i hladno vreme nisu omeli organizaciju 49. po redu Novogodišnje atletske trke u Mrsaću. Prv sportski događaj u novoj godini privukao je pažnju žitelja Mrsaća i okolnih sela i imali su šta da vide, preko 100 takmičara iz 30 klubova, a trke je svečano otvorio gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić.

Mrsać se prepoznaje po ovoj trci i drago nam je da je svake godine veliki broj učesnika. Očekujem da će i na ovim trkama biti postignuti ili oboreni neki rekordi i da ćete svi kućama poneti nezaboravne uspomene – naglasio je prvi čovek grada na Ibru.

U trci seniorki na 1650 metara pobedila atletičarka Novog Pazara Teodora Simović, jedna od naših najboljih maratonki.

AK Novi Pazar uvek masovno nastupa na ovoj uličnoj trci i drago nam je što smo opet bili vrlo uspešni u Mrsaću. Iako je moja disciplina maraton, odlično se osećam i prija mi nastup na ovoj trci. Drago mi je da sam pobedila, jer kako kažu, po jutru se dan poznaje. Očekujem da će mi 2019. godina biti još uspešnija nego prethodna – naglasila je posle pobede u Mrsaću, Teodora Simović.

Trka dana, seniori na 6600 metara protekla je u dominacija Kenijca Semjuela Naibokiprime koji je u cilj ušao ispred Nenada Živkovića iz kruševačkog Maratonca i Luke Rakića iz Užica.

 

Samjuel Naibokiprime pobednik treke seniora u Mrsaću

 

Trka je bila teška i zanimljiva. Nije mi toliko smetalo hladno vreme i sneg, došao sam sa ciljem da pobedim veoma dobru konkurenciju. Na kraju pohvalio bih organizaciju i izuzetno gostoprimstvo ljudi u Mrsaću i Srbiji. Hvala na podršci – napomenuo je atletičar iz Kenije koji je pobrao simpatije svih prisutnih na trci u Mrsaću, pogotovo najmlađih.

 

Detalj sa trke seniora u Mrsaću

 

Najveća konkurenciuja je bila u najmlađim kategorijama. Trke su počele nastupom dece iz OŠ „Petar Nikolić“ iz Mrsaća, kod dečaka je najbolji bio Filip Tatić,a kod devojčica Milica Ćirović. U trci mlađih pionirki na 1650 metara pobednica je Saima Murić iz AK Novi Pazar, dok je kod mlađih pionira najbržio bio Užičanin Ognjen Lekić. U trci pionirki na 1650 metara pobedila je Meira Mehmedović iz AK Novi Pazar, dok je njen klupski drug Džemal Hasanović bio najbolji kod pionira na istoj deonici. U konkurenciji mlađih juniorki pobedila je Amra Terzić iz Novog Pazara, a kod mlađih juniora Aleksa Milanović iz ćuprijske Morave. Šapčanka Nikolina Manić je pobedila u trci juniorki, dok je stazu dugu 3300 metara kod juniora najbrže pretrčao Mihajlo Grković, član AŠK Tempo. Trčali su u Mrsaću i veterani, u konkurenciji od 40-60 godina najbolji je bio Nenad Glavonjić iz čačanske Slobode, dok je u kategoriji preko 60 godina prvi kroz cilj prošao Mirko Minić iz Užica. Najboljima su uručena priznanja i nagrade,a trkama su prisustvovale i naše najbolje dugoprugašice Olivera Jevtić i Amela Terzić.

 

Start trke mladjih i starijih pionirki na novogodišnjoj trci u Mrsaću