XS
SM
MD
LG

Vladan Matić sportista godine u trsteničkoj opštini

I ove godine sportska komisija proglasila je na osnovu postignutih takmičarskih rezultata,najbolje u šest kategorija. Proglašene su i najbolje opštinske škole a na početku tim povodom održane svečanosti, prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu a sportistima čestitao na postignutim uspesima Rašo Lešević predsednik Sportskog saveza Trstenik.

Svečanost na izboru sportista godine opštine Trstenik

Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio kraćim izlaganjem predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić. On je najuspešnijima čestitao na postignutim rezultatima i poželeo nove uspehe u 2019. godini. Prema oceni komisije među opštinskim školama najbolje rezultate postigli su učenici OŠ "Živadin Apostolović".

U kategoriji najboljih sportskih radnika najbolji je bio Miodrag Dinić višegodišnji sportski radnik Rukometnog kluba "Prva petoletka", ovaj klub je bio i najbolji u konkurenciji sportskih klubova trsteničke opštine, dok je njegov kapiten, najbolji strelac Prve lige "Zapad" i jedan od najboljih bekova u ovoj ligi Vladan Matić proglašen sportistom godine.

Za najboljeg trenera proglašena je Nada Sarić, prvi trener reprezentativnih selekcija u borbama doskora državna reprezentativka i osvajač velikog broja medalja i drugih priznanja u karate sportu i uspešan trener i sportista u KK "Prva petoletka". Mladi trstenički bokser Uroš Čilić je najbolji pionirski sportista, dok je košarkašica Sofija Panić proglašena za najbolju među juniorsko kadetskim sportistima.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice preduzećima i ustanovama kao i zaslužnim pojedincima, za doprinos u popularizaciji sporta u opštini Trstenik. Tokom svečanosti prikazan je i kraći dokumentarni film o radu Sportskog saveza od osnivanja do današnjih dana. Svoj deo programa imale su i članice pevačke grupe "Sveti Nikola" iz Trstenika.