XS
SM
MD
LG

Bečejci tradicionalnim izborom sportiste završavaju godinu

Standardni reprezentativac Srbije i vicešampion sa minulog Svetskog prvenstva u dvosedu sa Milenkom Zorićem, kajašaš Marko Tomićević, i jedna od naših najpespektivnijih stonoteniserki i  kadetska reprezentativka Radmila Tominjak leureati su ovogodšnje manifestacije „Izbor sportiste bečejske opštine za 2018.“, kojom Savez sportova opštine Bečej tradicionalno završava godinu.

Najuspešniji sportisti bečejske opštine Radmila Tominjak i Marko Tomićević u društvu organizatora

- Bečej se ponovo budi kada je sport u pitanju. Ove godine je četiri kluba izborilo pravo da se takmiči u višem stepenu takmičenja, od kojih su tri na korak do elite. Tome je doprineo entuzijazam sportskih radnika i samih sportista, ali i ambijent koji se stvara. Kako ćemo iduće godine, zajedno sa Novim Bečejom, biti domaćini 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine (SORV), stvaraju se još bolji uslovi za rad i takmičenja, a to su idealni preduslovi za postizanje rezultata. Ne smemo zaboraviti da su iz naših sredina potekli brojni aktuelni vrhunski sportisti, ali su prevazišli matične klubove i sada brane boje drugih, pa nisu u konkurenciji za priznanje, ali nam je drago da, primera radi, paraolompijka stonoteniserka Borislava Beba Perić Ranković, najbolji svetski kuglaš Vilmoš Zavarko ili osvajač medalja na najvećim kajakaškim takmičenjima Marko Novaković uvek ističu da dolaze iz Bečeja, naglasio je u pozdravnoj besedi član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Nikola Džigurski.   

Najuspešniji seniori bečejske opštine Marko Tomićević, Mladen Kovačević i Džemal Srabović

Epitet najbolje ženske ekipe pripao je kadetkinjama STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, a novi prvoligaš OFK Bečej 1918 je poneo laskavo priznanje u kategoriji muških ekipa. Povratnik u Prvu A vaterpolo ligu Srbije PVK Bečej izabran je za najbolju sportsku organizaciju. U kategoriji sportskih radnika laureat je Ileš Laslo, a učitelj stonoteniserki Vojvodine iz Bačkog Gradišta Šandor Poljak najbolji je trener. Najzad, nagrade za životno delo pripale su Adamu Jankoviću iz Bodi bilding kluba Bečej i Miloradu Tataloviću nekadašnjem igraču, treneru i menadžeru fudbalskog prvoligaša Bečeja.

Svečana sala Gradske kuće bila je tesna da primi sve zainteresovane za atraktivnu manifestaciju, a predsednik organizatora Dejan Kapriš i Nikola Džigurski imali su čast i zadovoljstvo da najuspešnijima uruče ukupno 49 priznanja.

Najbolje kadetkinje Nataša Kekić, Radmila Tominjak i Reka Bezeg (s leva)

- Presrećna sam, jer sam do željenog priznanja stigla u poslednjem pokušaju. Poznato je da samse preselila u Novi Sad i radujem se što sam se na ovakav način oprostila od matičnog kluba. Biti najbolji u vrlo sportskoj sredini, kakva je bečejska, nije mala stvar. A toliko sam želela da prigrlim ovaj veliki pehar, pošto sam one manje već osvajala. Trudila sam se na svakom takmičenju, jer sam znala da se svako vrednuje, i trud se isplatio. Nastaviću za radom i napredovanjem u nadi da ću stići do sličnih priznanja i u novoj sredini, rekla nam je najuspešnija bečejska sportistkinja Radmila Tominjak.

Komisija za izbor sportiste ove godine je imala 101 nominaciju iz 24 kluba ili organizacije, što znači da je tek nešto više od polovine članova Saveza uzelo učešće uakciji,  a to, baš, ne može biti za pohvalu.

Svečana sala Gradske kuće Bečej bila je prepuna sportistima i sportskim radnicima

Marko Tomićević je osvajao priznanja na svim velikim takmičenjima, ali će veliki pehar namenjen najuspešnijem sportisti Bečeja imati posebno mesto u bogatoj trofejnoj riznici ne zbog gabarita.

- Svako priznanje je drago, jer je odraz onoga što sam uradio. Međutim, posebno se uzbudim kada dobijam bilo kakvo priznanje među svojim Bečejcima, sa kojima sam svakodnevno i do čijeg mišljenja mi je stalo. A ove godine sam primio najvrednije društveno priznanje Prvoagvustovsku nagradu i sada za najuspešnije sportistu. Razumljivo da će mi ova godina ostati u lepom sećanju, iskren je Marko Tomićević.

Na kraju evo imena svih nagrađenihpo uzrasnim kategorijama u obe konkurencije:

Mlađe pionirke (9 nominovanih): 1. Reka Varga (PVK Bečej), 2. Katarina Kiš (Karate klub Bečej) i 3. Una Ivanišević (Džudo klub Mladost). Mlađi pioniri (6): 1. Mateja Molnar (Kajak kanu klub Bečej), 2. Leon Benkovič (DžK Mladost) i 3.Filip Radovanović (KKK Bečej). Pionirke (6): 1. Ana Reka Komaromi (KK Bečej), 2. Jovana Kozarski (STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta) i 3. Lucija Bovanović (Karate klub Bačko Petrovo Selo). Pioniri (6): 1. Masimo Števin (KKK Bečej), 2. Balaž Kovač (KK Bečej) i 3. Ilija Bašić (Muški odbojkaški klub Bečej). Kadetkinje (10): 1. Radmila Tominjak (STK Vojvodina), 2. Reka Bezeg (STK Vojvodina) i 3.Nataša Kekić (PVK Bečej). Kadeti (10): 1. Miloš Stojkov (KKK Bečej), 2. Aleksandar Stojkov (DžK Mladost) i 3. Gabor Kurcinak (Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta). Juniorke (3): 1. Jovana Ječanski (PVK Bečej), 2. Nađa Grozdanović (Ženski odbojkaški klub Bečej) i 3. Jelena Rajić (Ženski odbojkaški klub Libero iz Bačkog Gradišta). Juniori (7): 1.Nikola Vlajkov (Kik boks klub Bečej), 2. Tomislav Marković (KK Vojvodina) i 3. Jovan Peškanov (Streličarski klub Bečej). Seniorke (4): 1. Anamarija Stevanović (Teniski klub Bečej), 2. Anđela Petrov (ŽOK Bečej) i 3. Jovana Vico (ŽOK Bečej). Seniori (12): 1. Marko Tomićević (KKK Bečej), 2. Mladen Kovačević (OFK Bečej 1918) i 3. Džemal Srabović (Top Cym klub Bečej).

Sportski radnici (4): 1. Ileš Laslo – Menoti (Radničko sportske igre), 2. Slaviša Dabižljević (Sport za sve opštine Bečej) i 3. Goran Kudrić (Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta). Treneri(7): 1. Šandor Poljak (STK Vojvodina), 2. Aleksandar Grbić (DžK Mladost) i 3. Milan Kaćanski (Kuglaški klub Vojvodina).

Ženske ekipe (3): 1. Kadetkinje STK Vojvodina 2. Kata tim Karate kluba Bečej i 3. Karate klub Bačko Petrovo Selo. Muške ekipe (7): 1. OFK Bečej 1918, 2. Seniorska vaterpolo ekipa PVK Bečej i 3. Klub malog fudbala Bečej 2003. Sportske organizacije (4): 1. PVK Bečej, 2. OFK Bečej 1918 i 3. KKK Bečej.