XS
SM
MD
LG

Idea i Crvena zvezda priredili košarkaško iznenađenje đacima

Prvi dan škole u OŠ Sveti Sava na Vračaru bio je nezaboravan za veliki broj đaka. Na javnom času fizičkog vaspitanja posetili su ih Milko Bjelica, Petar Rakićević i Aleksa Radanov, čuveni asovi Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Oni su napravili mali predah pred sezonu Evrolige i proveli dan u druženju sa ovim đacima. I to nije sve. IDEA i Crvena zvezda su donacijom velike voćne užine od 1.000 kilograma zajednički želeli da ukažu i na značaj zdrave ishrane, neophodne za zdrav i pravilan razvoj dece.

Školarci su bili veoma srećni, jer su u okviru časa fizičkog imali priliku da se oprobaju u basketu, i da od pravih asova crveno-belog tima nauče neke od elemenata ove igre. Ni košarkaši nisu krili svoje oduševljenje.

„Velika mi je čast što imam priliku da se zajedno sa svojim saigračima družim sa decom i da ih na taj način usmerevam na bavljenje sportom i košarkom“, rekao je košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica.

Dušan Alimpijević i Aleksandar Jovančević, glavni i kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana su se, potrudili da savetuju decu o značaju treninga, pravilne ishrane i timskog duha koji postoji među sportistima.

„Mi smo baš želeli da budemo deo javnog časa fizičkog, jer smo hteli da pokažemo koliko je važno da deca od malih nogu budu fizički aktivna i da vode računa o zdravoj ishrani“, rekao je Dušan Alimpijević, glavni trener crveno-belog tima.

I to nije sve. IDEA i Košarkaški klub Crvena zvezda su ovoj školi poklonili 1.000 kilograma voća i na ovaj način želeli da promovišu i značaj pravilne ishrane, koja je neophodna za rast i razvoj dece. Svi znamo da se najbolje navike stiču od malena i upravo zato je prvi dan škole bio idealna prilika da se značaj sporta i zdrave ishrane približe deci, i to uz njihove omiljene košarkaše.