XS
SM
MD
LG

Crveni trg: Belgijanci i Englezi veliki favoriti u grupi

Grupa G je grupa gdje su evropske selekcije veliki favoriti za prolazak dalje, dok se Tunis i Panama teško mogu nadati čudu.

Foto: todayonline.com

Belgija: Prethodnih decenija nisu stvarali dobre rezultate, ali su u mlađim kategorijama stvarali vrhunske igrače i to sada je vrijeme da  naplate. Azar, De Brujne, Lukaku su  predvodnici sjajne generacije belgijanskih fudbalera koji su spremni na velike rezultate. Na prethodnom šampionatu su stigli do četvrtfinala, a Roberto Martinez će pokušati da ih odvede korak dalje. Ovo im je trinaesto učešće na Mundijalu, a najveći uspjeh im je polufinale iz 1986. godine. Slogan im je „Crveni đavoli u misiji“.

Panama: Debitant na ovom Mundijalu je selekcija Paname. Selektor Hernan Dario Gomez napravio je istorijski rezultat sa ovom reprezentacijom, a glavna zvijezda tima biće mu Blas Perez. Svaki osvojen bod biće slavljen kao trofej, a zvanični slogan im je „Panama, snaga dva mora“.

Tunis: Tunižani su trenutno 14. na rang listi, a na prethodna četiri učešća nisu prošli grupnu fazu. Selektor Nabil Maloul imaće zadatak da premosti to i odvede ovu selekciju do istorije. Vahbi Kazri je najveća zvijezda tima, a slogan im je „Rusijo, dolaze Orlovi, zajedno igrači i navijači“.

Engleska: Selekcija koja uvijek pretenduje na sami vrh i koja u većini slučajeva bude veliko razočarenje. Nikada nisu slavili na penale na Mundijalu, prethodni put su ispali u grupi, a Geret Sautgejt će pokušati da sa podmlađenim sastavom konačno napravi dobar rezultat. Šampioni su postali na domaćem terenu 1966. Godine, a koliko navijači žele dobar rezultat govori i slogan ekipe „Pošaljite nam pobjedu“.