XS
SM
MD
LG
17.06.2011 Ž. Radivojević

Posle uspešne sezone Donjeg Srema, fudbaleri na odmoru

Sezona 2010/2011. biće upisana velikim slovima u istporiji pećinačkog fudbala. Osvojena je šampionska titula u Srpskoj ligi – Vojvodina i izboren plasman u Prvu ligu, a kao „šlag na tortu“ bilo je osvajanje Kupa Vojvodine, što znači da će Donji Srem „po dve osnove“ biti na jesen medju „fudbalskom elitom“. Poslednji treninzi poslužili su više kao opuštanje i igrači su slobodni do početka jula. Utisci se polako sredjivaju.
- Uradili smo ono što smo i trebali - ističe trener Bogić Bogićević – Bilo je u prvenstvu problema jer smo u dva navrata  dolazili u situaciju da zavisimo od drugih, što nikada nije dobro. Medjutim, sve se dobro završilo. U okviru Kupa, izuzimajući polufinalnu utakmicu protiv Sloge iz Temerina, nije bilo većih problema.

Letnja pauza za fudbalske poslenike iz Pećinaca biće vrlo kratka.
- Pre svega treba da se dogovorimo o daljoj saradnji i oko igračkog kadra. Plan, svakako, postoji: s pripremama počeli bi 5 – 6 jula.

Bogić Bogićević je dugo u fudbalu i sasvim je merodavan da „nadje mesto Donjem Sremu“ u budućoj Prvoj ligi.
- Činjenica je da je Donji Srem iz malog mesta, o čemu bi ljudi koji vode klub morali voditi računa i biti oprezni. Mnogo toga bi trebalo uraditi da bi ovaj klub  bio ozbiljan i stabilan prvoligaš, a kasnije da proba „nešto više“. Morao bi se profesionalizovati na svim nivoima da bi bio ozbiljan takmac. Ulazimo u ligu gde su, uglavnom, timovi koji su ne tako davno igrali u najvišem rangu. Neće biti nimalo lako.

Da neće biti lako jasno je čelnicima kluba Milenku Djurdjeviću (predsedniku), Milanu Aleksiću( potpredsedniku), Draganu Despotoviću (sportskom direktoru) i ostalim. Kada su preuzeli klub,  ne tako davno, u Pećincima je bila „derbi utakmica“ Donji Srem - Hajduk iz Šimanovaca, a „sutra“ će biti, na primer,  Donji Srem - Indjija ili Donji Srem – Napredak iz Kruševca.