XS
SM
MD
LG

Baraž omladinaca: Magnohrom - Erdoglija 1931 3:0

U revanš utakmici baraža za popunu omladinske lige FS regiona zapadne Srbije,omladinci kraljevačkog Magnohroma savladali su kragujevačku Erdogliju rezultatom 3:0. Kako je Erdoglija u I utakmici slavila sa 4:0,Kragujevčani su ostvarili plasman u viši rang. Revanš utakmici na Starom aerodromu prisustvovalo je oko 300 gledalaca, primećeni su i transparenti, korišćena je i pirotehnika, pa je sve podsećalo na period od pre 20-ak godina kada su popularni "Bombarderi" na svakoj utakmici bodrili "crvene đavole".
 Od prvog sudijskog zvižduka,domaći su krenuli u ofanzivu.Kratkim pasovima i proigravanjima bočnih igrača domaći su osvajali deo po deo terena.Kao plod takve igre ‚ desio se i najsporniji detalj na utakmici: lepo proigravanje iz drugog plana koristi Dušan Đorđević,stiže pre Prodanovića do lopte,ovaj ga ruši u šesnaestercu,čak pogibeljnim startom.Za sve na stadionu čist penal,samo za Dejana Avramovića iz Čačka,glavnog sudiju utakmice-ne.Čovek je tim potezom pretvorio u cirkus jednu omladinsku sportsku priredbu koja je trebala da bude praznik fudbala. I ako šokirani potcenjivačkim potezom sudije, domaći nastavljaju sa napadima,koji postaju konkretniji od 30.minuta kada indisponiranog Kosovca menja kapiten ove generacije,nedovoljno oporavljeni Neca Nikolić.Usledilo je par polušansi,u jednom momentu gosti su se branili sa 7-8 igrača na gol liniji,a u 45.minutu Nikolić postiže evro-gol i daje nadu domaćima.U drugom poluvremenu domaći nastavljaju da napadaju pa Đorđević u 55.minutu povećava prednost na 2:0.Usledio je i novi previd Avramovića,start nad Nikolićem u protivničkom 16-ercu morao je da "okreči".Međutim,Avramović opet ignoriše pravila igre (zbog čega bi komesari raznih liga zapadne Srbije trebalo dobro da razmisle pre nego što mu opet ukažu poverenje).Treći gol postiže Filip Đokić (u maniru svog oca Dejana) u 86.minutu,a u preostalom vremenu domaći nisu imali koncentracije,a ni snage,da stignu do penala.Kraj i veliko slavlje gostiju,utoliko veće jer su uvideli da nisu kvalitetniji od domaćina.
Na kraju dana, sportski pozdrav i dogovor dveju uprava o sportskoj saradnji, koja bi trebala da otpočne vrlo brzo,i to na memorijalnom turniru "Miroslav Kovačević-Drele" već u avgustu mesecu.

Igralište: Stari aerodrome. Gledalaca: 300. Delegat: Draško Bošković; Sudija: Avramović; pomoćnici: Jelušić i Nikitović (svi iz Čačka). Žuti kartoni: Gvozdenović, Jovanović (Magnohrom) Ljubisavljević, Stevović, Smiljanić, Đoković, Dimitrijević i Prodanović (Erdoglija).Igrač utakmice: Nikolić (Magnohrom).

MAGNOHROM: Pantelić, Vulić (Mirošničenko) Jovanović Bojan, Đokić, Petrović, Gvozdenović, Jovanović Boban, Kosovac (Nikolić), Đorđević (Stefanović), Matović, Milošević S. (Milošević B.).
ERDOGLIJA 1931: Luković, Dimitrijević, Ljubisavljević (Spasić), Mitrović (Đorđević), Prodanović, Smiljanić, Stevović, Lazarević, Živanović (Tomić), Đoković (Pešić), Nešić (Grabovac).