XS
SM
MD
LG

Startovala Bokserska liga Srbije

 

Bokserska liga Srbije sa šest klubova, startovala je prošle sedmice mečevima prvog kola.
Derbi je odigran u četvrtak u Valjevu, gde je domaći Metalac slavio nad Loznicom - 12:4.
U hali Student ispunjenoj do poslednjeg mesta vodile su se žestoke borbe  u ringu, borci se nisu štedeli, a na kraju je domaća ekipa imala više sreće da se raduje.
Najveća borba vodila se u okršaju teškaša Gearda Ajetovića i Petra Prokića. Borci se nisu štedeli ni jednog sekunda, da bi kao pobednik iz velike bitke izašao Ajetović.
U nedelju su održana preostala dva meča u kojima su bokseri Radničkog iz Kragujevca odnosno Beograda slavili kao gosti istovetnim rezultatom 10:6 nad Vojvodinom i Naisusom iz Niša.
U susretu u Novom Sadu, najviše aplauza pobrao je domaći bokser Sandro Poletan pobedivši na poene Slobodana Jovanovića, ali to nije bilo dovoljno Vojvodini za pobedu.
Meč u Nišu između Naissusa i beogradskog Radničkog, prelomila je borba poluteškaša koji su vodili pravi mali rat u ringu i gde je gost Nikola Jovanović pobedio domaćeg boksera Nikolu Stevanovića.
Legendarni bokser Mirko Puzović, koji ima medalje sa svih najvećih svetskih takmičenja, uključujući i medalju sa Olimpijskih igara oduševljen je novim ligaškim takmičenjem. 
“Velika stvar za srpski boks, jer bez lige nema boksa, nema napredovanja, niti popularizacije plemenite veštine. Srećan sam jer sam gledao vrhunski boks posle dugo godina, kao i što su hale bile pune gledalaca”, izjavio je Puzović, preneo Bokserski savez Srbije (BSS).
Direktor lige Nikola Milinković najavio je da će drugo kolo biti održano 17. novembra, nakon čega će se mečevi održavati svake dve nedelje.
BSS je saopštio da će se takmičenje odvijati po dvokružnom sistemu, a biće održano deset kola. 
Svaki derbi kola biće emitovan u direktnom televizijskom prenosu na Areni sport, a kvalitet će pored najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl.

Foto: Bokserski savez Srbije