XS
SM
MD
LG
08.06.2011 N.Pavlović

Kup FSRZS polufinale: GFK Jasenica 1911 – Mačva (Š) 0:3

Pre početka susreta, Predrag Milivojević kordinator takmičenja svih liga na teritoriji FSRZ Srbije, uručio je kapitenu GFK Jasenice 1911 Bojanu Iliću pehar, za osvojeno prvo mesto u zoni Dunav. Gosti su već u 2. mitutu nagovestili da su došli da pobede, Tufegdžić je šutirao a golman Tacković paradom sprečio pogodak. Domaćin je u 13. minutu bio u prilici da satrese mrežu Šapčana. Akciju je započeo Milošević, kombinovao do Popovića koji je produžio do Vlastića, ovaj je za sekundu zakasnio i lopta je otišla kraj stative. U 17. minutu u duelu Tufegdžića i Obrovca, stardao je gostujući igrač, pa je do kraja susreta igrao sa zavojom oko glave. Još jednom su Šapčani zapretili kada je Gavrić šutirao i pogodio prečku. Do odlaska na odmor, domaćin je imao dve prilke koje nisu realizovali Vlastić i Šulejić, a kod gostiju Gavrić šiji je šut završio poviše prečke. U drugom delu igre, ekipa Mačve sa više snage postigla je tri gola. Prvo vođstvo u 57. minutu, kada je pogrešila domaća odbrana, u nameri da vrate loptu svom golmanu, vešto se ubacio Tufegdžić i savladao Tackovića. Posle toga još jedna idealna šanasa za Jasenicu. Milošević je izveo korner sa desne starne, lopta je letela Radovanoviću na glavu, ali se on nije najbolje snašao pa je prilika propala. Novo vođstvo Mačva je ponovo ostvarila preko Tufegdžića, koji je još jednom znalački umakao svojim čuvarima i postigao gol. Visoku pobedu Šapčani su ostvarili dva minuta pre kraja susreta, strelac je bio Gavrić, koji je istok trenutka bio i zamenjen. 

Gradski sradion: U Smederevskoj Palanci. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Nikolić ( Kargujevac ). Strelci: Tufegdžić 57, 82, Gavrić 88. minut za Mačvu. Žuti kartoni: Ilić, Široki ( GFK Jasenica 1911 ), Tufegdžić, Gavrić, Samurović ( Mačva ). Igrča utakmice: Tufegdžić ( Mačva ).

GFK JASENICA 1911: Tacković ,  Šuleić, Radovanović ( Đurđević), Tufegdžić, Ilić, Široki, Masimović ( Perišić ), Milošević, Vlastić, Šokić, Popović.
MAČVA: Radukić, Tajdić, Dimitrijević ( Živanović), Pejović, Lazić, Đukanović, Radovanović, Samurović, Tufegdžić ( Nikolić  ), Gavrić ( Kovačević ), Obrovac.


                    
U finalu Kupa-a Zapadne Srbije Sloga- Mačva
                        ŽREB ODLUČUJE MESTO ODIGRAVANJA


U petak 10. juna, u prostorijama FSRZ Srbije u Kargujevcu, žrebom će da se odredi mesto odigravanja finalne utakmice, između Šabačke Mačve i Sloge iz Kraljeva. U predhodnim utakmicama, obe ekipe su imale isti broj pobeda na domaćem i gostujućem ternu, pa će šešir da odluči.