XS
SM
MD
LG
08.06.2011 Neda Miletić

Borovčanin i Semerdžijev najavili žestoku borbu

Ostalo je još tri dana do boks meča u Banja Luci u kome će se za titulu evropskog šampiona u WBO cruiserweight kategoriji boriti najbolji srpski bokser u teškoj kategoriji Nenad Borovčanin i Bugarin Konstantin Koko Semerdžijev. 

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan 11. juna 2011. godine u 20:30 časova u Banja Luci – Hala Borik.
Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan prenos nekoliko TV stanica iz regiona – Tv stanice RTRS, Sportklub, tv In Crna Gora i Ukrajinska TV. Predsednik organizacionog odbora predstojećeg meča je proslavljeni svetski i srpski filmski reditelj Emir Kusturica, pokrovitelji meča su kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlada Republike Srpske i grad Banja Luka.

Dolazak na meč najavili su veliki šampioni: Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Ljubiša Simić, Dragan Vasiljević, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Ante Josipović, Predrag Radošević i naravno Marijan Beneš. Pored njih Nenadu će podršku pružiti i Predrag Danilović, srpska košarkaška i sportska legenda. U zabavnom delu programa nastupiće bend "Stribor Kusturica i trovači".

Glavni akteri meča, Borovčanin i Semerdžijev najavili su rat u ringu, do poslednjeg atoma snage.

- Nenad će se u ringu provesti kao svojevremeno Beneš protiv mog zemljaka Plamena Jankova, a to znači samo jedno – pobediću. Spreman sam i svakako da ću pruženu priliku znati da iskoristim – samouveren je Bugarin Koko Semerdžijev.

- Svako ima pravo da bude optimista, ali u subotu ću ja biti taj koji će se radovati uz svo uvažavanje mog protivnika. U svakom slučaju, biće ovo lepa borba, obojica smo fajteri i publika će uživati u našem okršaju – rekao je Nenad Borovčanin.