XS
SM
MD
LG

Kraljevske krune dočekuju Mamute

U nedelju 12. juna kikindski Mamuti će gostovati u Kraljevu, gde će odigrati odlučujuću utakmicu protiv Kraljevskih kruna u baražu Sever-Jug divizija, za prolazak u diviziju Centar i dalje u Play Off Super lige Srbije. Ovaj susret će početi u 16 časova na Atletskom stadionu pored Ibra. Domaće Krune su neprikosnoveno prve u svojoj Jug diviziji, a ujedno su za sada ekipa sa najviše postignutih i najmanje primljenih poena u celoj ligi. Tako da su ambicije Rojal kraunsa sigurno veće od samog ulaska u Centar diviziju. Sa druge strane Kikinđani, kao drugoplasirana ekipa iz divizije Sever, su pokazali svoju borbenost protiv Jagodinskih Kelta, porazivši ih na njihovom terenu. Sada tu borbenost i želju za uspehom usmeravaju na najbolji tim divizije Jug, Kraljevske krune.

Glavni trener i igrač kikindskih Mamuta Mirko Jočić se osvrće na dosadašnji učinak svog tima, i iznosi očekivanja od predstojeće utakmice: „Sjajna sezona, drugo mesto, četiri pobede, veliki uspeh, su sada uveliko iza nas. Već  u nedelju će nam biti pružena nova šansa da napravimo nešto stvarno veliko. Samo jedna utakmica nas deli od jednog od najvećih ciljeva svakog kluba – plasmana u plej of. Naravno, više sam nego svestan da će ovo biti ubedljivo najteža utakmica do sada. Kraljevo je ekipa koja je možda i najviše pokazala ove sezone, ubedljivo je pobedila sve protivnike i mnogi su je već videli najmanje u polufinalu. Imaju trojicu Amerikanaca, respektabilan i brojan stručni štab, nekoliko vanserijskih igrača koji igraju i u juniorskoj reprezentaciji. Mislim da imaju najorganizovaniji napad i najagresivniju i najpokretljiviju odbranu u celoj „drugoj ligi“. Pored toga, igraće kod kuće i biće pošteđeni dugog putovanja na utakmicu. O iskustvu u odnosu na nas nema smisla ni pričati. Zbog toga bih ulogu apsolutnog favorita na ovom meču prepustio Kraljevčanima. Međutim, mislim da i moja ekipa ima šanse na ovom meču. Vredan i mukotrpan višemesečni rad je već dao neke svoje rezultate. Sve ekipe protiv kojih smo ove sezone igrali su bile favoriti protiv nas, a, eto, većinu tih ekipa smo pobedili. Iako svi moji igrači igraju svoju prvu, ili drugu sezonu, pokazali su veliku zrelost, veliku želju i požrtvovanost. Pre svega su pokazali jak timski duh i verujem da će to u Kraljevu i najviše doći do izražaja. Pre svake utakmice volim da kažem da ukoliko precizno sprovedemo u delo sve ono što smo naučili i uvežbali, imamo lepe šanse da pobedimo. Tako je, naravno, i ovog puta. Svi igrači znaju svoja zaduženja u okviru ekipe i od koncentracije svakog od njih će zavisiti i konačan rezultat. Ipak, najviše će zavisiti od spremnosti igrača da daju sve od sebe za ekipu, a to je odnosilo prevagu u svim našim dosadašnjim pobedama. Pokazali smo da to možemo, a ne vidim razlog da to i sada ne pokažemo.Ne mislim ni da će biti lako ekipi Kraljeva. Ovo je baraž utakmica, nema popravnog ispita, od trenutne inspiracije obeju ekipa će zavisiti i igra i konačan rezultat. Možda će njima u psihološkom smislu biti još teže nego nama, jer je pobeda na ovom meču za njih imperativ. Kako sam informisan, njihov najbolji igrač je težom povredom završio ovu sezonu pa je pritisak na njima još veći. Sa druge strane, mi smo svoje ciljeve u rezultatskom smislu uveliko prevazišli i u ovu utakmicu ulazimo bez preteranog rezultatskog imperativa. Na kraju, očekujem fer i korektnu, a krajnje tešku i veoma borbenu utakmicu do samog kraja. Neka pobedi ekipa koja to više zasluži na terenu! Verujem da će to biti Mamuti.“
 
Aleksandar Aćimov, igrač i trener Mamuta isto tako veruje u svoj tim: „Vredan rad, trud i zalaganje, kako na treninzima tako i na mečevima, su odlike ekipe koja je pre godinu dana i dva meseca dobila opremu, i od tog trenutka do danas niko nije ni slutio da će se u drugoj godini postojanja boriti za ulazak u krug najboljih klubova Srbije. Da ova činjenica bude još značajnija, pomenuo bih i to da su svi igrači svoje fudbalsko iskustvo stekli upravo u Mamutima i za vrlo kratko vreme osetili ukus uspeha. Sve ovo nas obavezuje da nastavimo sa dobrim igrama, koje pružamo upravo sa jačim ekipama. U nedelju nas očekuje najznačajniji meč ove sezone i jedan od kvalitetnijih timova u našoj zemlji. Krunama bih prepustio ulogu favorita zbog domaćeg terena i većeg iskustva, ali kao neko ko radi na kondicionoj i psihološkoj pripremi igrača učiniću sve da ostvarimo još jedan veliki trijumf. Pored dugog puta koji nas očekuje, igrači će biti spremni da daju svoj maksimum i prikažu čvrstu i borbenu igru, koja će nas na kraju odvesti u fudbalsku elitu. Ekipama želim fer i korektnu utakmicu sa puno lepih poteza, a od strane mog tima obećavam borbenost i želju za igrom koju smo pokazali u ovoj sezoni, a uspeh sigurno neće izostati.“

Sigurno će kraljevačkom timu nedostajati jedan od najboljih igrača, WR/FS Džeremi Braun, koji je zadobio tešku povredu na utakmici u Sremskoj Mitrovici i za kojeg je sezona završena. Braun će ostati do kraja takmičenja uz Krune, pomažući im kao pozicioni trener i bodreći ih na utakmicama. Bez obzira na taj hendikep mladi Kraljevčani, pojačani sa preostala dva američka igrača (LB/DE Markus Vajč i DE/LB Džoš Hepner) i predvođeni iskusnim trenerima, će sigurno i ovaj put igrati na ubedljivu pobedu pred domaćom publikom.

Mladi risiver Lazar Miletić iznosi kakva su stremljenja kraljevačkog tima: "Cilj naše ekipe je da svaku utakmicu odigramo što bolje i da zabeležimo pobedu, tako da se to očekuje i u nedelju. Trudićemo se da odigramo što bolje ovu utakmicu zato što nam je ona najvažnija ove sezone. Verujem u svoje saigrače i nadam se da će nam se trud iz pripremnog perioda isplatiti."
Jedan od stubova odbrane Kruna koji igra na pozicijama lajnbekera i defanzivnog enda, Markus Vajč ističe važnost ove utakmice: "Jedva čekam predstojeću utakmicu koja je za nas praktično početak plej-ofа. Od ovog trenutka za mene svaki tim ima skor 0 i to je ono zbog čega sam došаo u Krune i Srbiju, dа bih igrao važne utаkmice. U predstojećoj utakmici očekujem dosta snažnih teklova i fizički jaku igru. Nakon ove utakmice usmerićemo se na širu sliku prvenstva."
I ovoga puta pred utakmicu Krune su društveno angažovane, pa će promociju utakmice uklopiti u akciju "Sportom protiv droge". Rojal kraunsi su nosioci ove akcije koju realizuju u saradnji sa Udruženjem Prevent iz Novog Sada i Srpskim društvom za borbu protiv bolesti zavisnoti iz Beograda. Igrači Kraljevskih Kruna u srednjim školama održavaju promocije američkog fudbala usmeravajući mlade na sport i ujedno delivši flajere ova dva udruženja. Nastavak ove kampanje je u nedelju 12. juna na samoj utakmici, a u subotu 11. juna sa početkom od 19 h u sali Gradske Skupštine Kraljeva, održaće se tribina "Sportom protiv droge", namenjena srednjoškolcima, na kojoj će govoriti poznati psihijatar Dr Nebojša Baračkov i Ivana Jovanović (udruženje Prevent) iz Novog Sada. Sigurno je da će na predstojećoj utakmici Krune dobiti priliku da dokažu da šest vezanih pobeda nisu slučajne i da se u klubu kvalitetno radilo. A i izvesno je da nas očekuje zanimljiva utakmica sa verovatno dosta poena i mnogobrojnom publikom na tribinama, koja je navikla da uživa u atraktivnim tačdaunovima na utakmicama Kruna.