XS
SM
MD
LG

Ponovo kreće liga u boksu

 

 

Derbijem u Valjevu između Metalca i Loznice sutra, posle 15 godine pauze, ponovo startuje Bokserska liga Srbije.
Meč počinje u 19 časova, uz direktan televizijski prenos na kanalu Arena sport 2.
Pored ovog meča u prvom kolu će se sastati: Naissus Niš - Radnički Beograd, Vojvodina Novi Sad - Radnički Kragujevac.
Na konferenciji za medije u Tržnom centru u Rajićevoj, danas su se  predstavili mladi asovi srpskog boksa, među kojima i Đorđe Bujišić, koji je nedavno osvojio srebro na elitnom takmičenju "Zlatni pojas" u Rumuniji.
"Nakon 15 godina ligaško takmičenje ugledaće svetlost dana na radost nas ljubitelja plemenite veštine, kako boksera, bokserskih radnika, tako i svih poklonika ovog sporta. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se šampion znati u maju kada je planiran završetak Bokserske lige Srbije", izjavio je direktor Nikola Milinković, a preneo Bokserski savez Srbije (BSS). 
Konferenciji su prisustvovali i mladi asovi boksa Srbije, akteri budućih ligaških okršaja: Petar Stošić (Naisus Niš), Đorđe Bujišić (Radnički Beograd), Stefan Panić (Loznica), Aleksa Mitić (Naišus Niš), Veljko Gligorić (Vojvodina Novi Sad) i Slobodan Jovanović (Radnički Kragujevac).
BSS je saopštio da će se takmičenje odvijati po dvokružnom sistemu, a biće održano deset kola. 
Svaki derbi kola biće emitovan u direktnom televizijskom prenosu na Areni sport, a kvalitet će pored najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl.

Foto: Bokserski savez Srbije