XS
SM
MD
LG

Sportski savez Aranđelovac organizovao treću rolerijadu

... rolerijada se iz glavne ulice preselili u Park Bukovičke banje gde su uz druženje osnovaca prikupljana sredstva za lečenje trogodišnjeg Nikole Pavlovića

Treću rolerijadu Sportski Savez Aranđelovca uz pomoć Sokolskog Saveza Aranđelovac , Saveza za rekreativni sport Republike Srbije i pokroviteljstvo Opštine organizovao je u Parku Bukovičke Banje , a u nekoliko uzrasnih trka nastupilo je oko 70-ak , uglavnom osnovaca od prvog do 6-og razreda.

Devojčice su kao i predhodnih godina bile zainteresovanije za ovaj događaj , a ponovo su izostali stariji osnovci , učenici sedmog i osmog razreda , kao i srednjoškolci , kojih gotovo da nije ni bilo.

Gužva na pobedničkom postolju

Pre i za vreme trke prikupljana su novčana sredstva za trogodišnjeg Nikolu Pavlovića koji se zajedno sa svojom porodicom , od nedavno , bori sa poprilično uznapredovanim karcinomom neuroblastom , opakom i poodmuklom bolesti za čije je lečenje u inostranstvu potrebna poprilična suma novca...

Ko će prvi do cilja , jedna od trka na rolerijadi u organizaciji Sportskog saveza Aranđelovac

Trke su vožene u predivnom ambijentu staze „Aleja borova“ a mame , tate ,bake , deke , tetke , strine ... bate , seke i ostali poznanici , pre svega mlađih uzrasnih kategorija potrudili su se da aplauzima isprate svaki nastup svojih mališana. Dežurna medicinska ekipa Zdravstvenog centra u Aranđelovcu nije imala potrebe da interveniše uprkos tome što je u pojedinim trkamaa bilo i male gužve na stazi , pre svega kada su u pitanju nastupi učenika četvrtog , petog i šestog razreda.

Izveštaj sa rolerijade – RTV „Sunce“ – Aranđelovac

Prvi su nastupili poletarci – predškolci i oni mlađi , pojedini u pratnji svojih roditelja , na rolerima , trotinetima ... Pobedila je petogodišnja Maša Milošević , drugo mesto pripalo je njenoj vršnjakinji Cveti Nedeljković dok je treća kroz cilj prošla Teodora Janković.

Pobednici u trci poletaraca

U trci prvaka u konkurenciji devojčica trijumfovala je Simona Sremčević iz OŠ Milan Ilić Čiča , srebro je pripalo Maši Paunović iz iste škole dok je bronza pripala Milici Vujanović iz OŠ Svetolik Ranković.

Dečaci prvog i drugog razreda nastupili su zaajedno a najbolje vreme ostvario je Vuk Perišić „drugak“ iz OŠ Milan Ilić Čiča , drugo mesto podelili su Ivan popović i Vuk Đurović dok je treće mesto osvojio Veljko Popović iz OŠ Ilija Garašanin.

Prvo vreme kod devojčica koje su drugi razred ostvarila je Nađa Mihailović učenica OŠ Milan Ilić Čiča , druga je bila učenica iste škole Kalina Stojić , dok je treća kroz cilj prošla Gala Ilić iz OŠ Miloš Obrenović.

15 devojčica nastupilo je u trci trećeg i četvrtog razreda a najbolje vreme ostvarila je Iva Vulićević učenica IV/2 odeljena OŠ Ilija Garašanin. Drugo mesto pripalo je Milici Đokić iz OŠ Milan Ilić Čiča , dok je treča bila Lena Lomić iz OŠ Ilija Garašanin.

Veće interesovanje za rolere devojčica nego dečaka

Kod dečaka u ovoj uzrasnoj kategoriji prva dva mesta pripala su učenicima OŠ Svetolik ranković : Borisu Ćelasanu i Ognjenu Sujiću dok je na treće mesto plasirao Ognjen Stepanović iz OŠ Milan Ilić Čiča.

Najmasovnija trka je bila ona u kojoj su nastupile devojčice petog i šesstog razreda pa su ove dve uzrasne kategorije podeljene upravo na ova dva razreda. U konkurenciji „petakinja“ najbolje vreme ostvarila je Mišel Čikarić iz škole Svetolik Ranković , drugo mesto pripalo je učenici OŠ Ilija Garašanin Mariji Vujović , a treće Seleni Starčević iz OŠ Milan Ilić Čiča.

U trci učenica šestog razreda najbrže su bile učenice OŠ Miilan Ilić Čiča. Zlato je osvojila Maša Antić , srebro Manja Kamaljević , a bronzu Maša Marković.

Izveštaj sa rolerijade RTV „Šumadija“ iz Aranđelovca

Kod devojčica u konkurenciji sedmih i osmih razreda nastupila je samo Elena Đorđević , odeljenje VII/5 iz OŠ Milan Ilić Čiča , dok se od srednjoškolaca niko nije pojavio na startu treće rolerijade čiju su organizaciju pomogli i Turistička organizacija Aranđelovca i JP Zelenilo , dok je AD Knjaz Miloš pripremio osveženje za učesnike ove manifestacije u vidu jednog od svojih najpoznatijih brendova AQUA VIVA.

Predsednik Sportskog saveza Zoran Radovanović sa saradnicima i predstavnicima Turističke organizacije Aranđelovac

Kao i u predhodne dve godine organizaciju ovog događaja svesrdno je pomoglo i Udruženje pedagoga fizičke kulture Opštine Aranđelovac koje podržava sve akcije Sportskog saveza Aranđelovac.

Treća rolerijada u Aranđelovcu,detalj iz Parka Bukovičke banje

Pedagozi fizičke kulture iz Aranđelovca na istom zadatku

Foto: Zoran Marinković – Aranđelovac​