XS
SM
MD
LG

Kusturica i Dodik uz Borovčanina

Najbolji srpski bokser, trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC verziji Nenad Borovčanin, otputovao je u Banja Luku gde će se za šest dana boriti za titulu evropskog šampiona u WBO cruiserweight kategoriji.  Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan 11. juna 2011. godine u Banja Luci, a naš as će boksovati protiv Bugarina Konstantina Kokoa Semerdžijeva. Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan prenos nekoliko TV stanica iz regiona – Tv stanice RTRS, Sportklub, tv In Crna Gora i Ukrainska TV.

Predsednik organizacionog odbora predstojećeg meča je proslavljeni svetski i srpski filmski reditelj Emir Kusturica, pokrovitelji meča su kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlada Republike Srpske i grad Banja Luka.

Dolazak na meč najavili su veliki šampioni: Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Ljubiša Simić, Dragan Vasiljević, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Ante Josipović, Predrag Radošević i naravno Marijan Beneš. Pored njih Nenadu će podršku pružiti i Predrag Danilović, srpska košarkaška i sportska legenda.
U zabavnom delu programa nastupiće bend "Stribor Kusturica i trovači".
 
Pripreme za meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu Nenad je odradio na više lokacija – Beograd u Bali-Balkanboxing kampu,  na Tirolu zajedno sa svetskim boks šampionom Vitalijem Kličkom, u Drvengradu gde je bio gost Emira Kusturice, u Hamburgu kod trenera Frica Zduneka i Koni Mitekonera...

- Meč u Banja Luci je meč koji me može svrstati među deset najboljih boksera na svetu, ali i upisati u istoriju našeg sporta kao osvajača pojasa šampiona Evrope u WBO verziji, u kojoj su svetski šampioni Pakjao, Kličko i mnoga druga velika imena svetskog boksa. Ulazak u TOP 10 daje mi mogućnost da izazovem svetskog šampiona, što mi je svakako krajnji cilj. Pre toga, moram da pobedim Semerdžijeva i sve misli su mi usmerene ka tom meču. Pripremam se već dugo za ovaj meč, a poslednje tri sedmice sam imao žestoke sparinge sa Zvezdanom Vidakovićem, Damirom Beljom i Mišom Nikolićem, tako da je sala "Prokleta Avlija" na Mećavniku ključala svaki dan, a po okolnim šumama sam pretrčao veliki broj kilometara. Podrška Emira Kusturice i Milorada Dodika je velika čast, ali i obaveza da opravdam poverenje takvih veličina kao što su njih dvojica. Daću sve od sebe da 11.juna pobedim i obradujem sve one koji su uz mene svih ovih godina! – istakao je Nenad Borovčanin.