XS
SM
MD
LG

Pionir opet crno-beli

Parni valjak je savladao Zenit! U drugom kolu 7 Days Evrokupa, crno-beli su u svojoj dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali ruskog predstavnika sa 89:82 čime je upisan prvi trijumf u sezoni 2018/19 na evropskoj sceni. Nošeni podrškom više od 6.000 navijača, crno-beli su tokom prve deonice konstantno uspevali da drže rezultatski priključak sa Zenitom koji je uglavnom imao prednost. Druga četvrtina je donela povećanje vođstva gostiju koji su početkom treće četvrtine stekli i 9 poena "viška".

Tada je usledio silovit odgovor Partizana čiji su igrači zaigrali agresivno na svaku loptu, pa su posle manje od 7 minuta igre u ovom periodu crno-beli bili ti koji imaju +8. Ipak, do isteka treće deonice, Zenit je uspeo da poravna rezultat na 65:65. 

U poslednjoj četvrtini, borbenost crno-belih i sinergija vibracija sa tribina i angažovanja na terenu su odneli prevagu. Pri rezultatu 75:78, Nikolić je započeo a Si i Gagić su kompletirali seriju od 10:0 nakon koje gosti više nisu uspeli da ugorze prednost Partizana! 

Na konferenciji za medije nakon meča, trener crno-belih, Nenad Čanak je izjavio: 

"Izuzetno teška i značajna utakmica. Važna pobeda za ovaj mlad tim. Drago mi je da smo pokazali da možemo da igramo sa ekipama poput Zenita. Prvo poluvreme smo igrali veoma blago. Pik-en-rol odbrana nam je bila loša. Zato smo primili 46 poena u prvom delu igre. Zenit je iskusna ekipa i zna da igra protiv vas, ukoliko niste agresivni. U drugom poluvremenu smo igrali onako kako bi trebalo i pogodili smo neke važne šuteve. Iskontrolisali smo njihovu tranziciju i skok. Mislim da je pobeda zaslužena", istakao je Čanak i potom nakon pitanja novinara o atmosferi u hali rekao:"Ja sam posle Olimpije rekao da ćemo mi učiniti sve što je od nas da slika pune hale bude uobičajena. Ja pamtim ovakve utakmice i želja mi je da ovo bude stalna slika. Ja hoću da se zahvalim publici i želim da dođe dan kada će to biti normalno i nećemo posebno stavljati akcenat na to", zaključio je Čanak.  

Naredni meč, košarkaši Partizana NIS igraju u nedelju, 14. oktobra protiv Mornara u Baru. 

Partizan NIS:Pejdž 7, Si 12, Aranitović, Marinković 12, Gegić, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16, Lendejl 16, Gagić 12, Nikolić 11

Zenit: Rejnolds 16, Mekel 12, Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4, Panjin 2, Jutof 25, Skrab 14, Valijev