XS
SM
MD
LG

Ragbi 13 liga jos malo do play offa

Ragbi 13 ligi Srbije polako ulazi u završnicu i u prvenstvu i u Kupu, a posle toga sledi play off za titulu, koju već nekoliko godina za redom osvaja Ragbi klub Dorćol. U grupi A prvo mesto zauzima Dorćol sa svih pet pobeda do sada i u zadnjem kolu koje je na programu 4-5. juna gostuju Crvenoj zvezdi, koja bi pobedom mogla do drugog mesta, s obzirom da glavni konkurent Zvezde, Car Lazar gostuje u Novoj Pazovi ekipi Radničkog, koja na sve načine pokušava da ostvari pobedu i tako ligaški deo takmičenja ne završi sa nulom.

U grupi B stopostotni učinak  ima Stari grad iz Beograda, koji će u zadnjem kolu imati lakši trening sa Moravom Gepardi iz Leskovca, dok će meč u Vranju odlučiti ko će zauzeti drugu poziciju, domaći Sokol ili Grubijani iz Niša.


Odigrane su i utakmice 1/4. finala kupa Srbije, gde su favoriti imali uspeha. Radnički je u Novoj Pazovi dobio Stari Grad 26:4 i time pokazao da nula iz prvenstva je nerealno stanje na tabeli. Car Lazar je u Leskovcu deklasirao najmladji tim u ligi Moravu 8:72, dok je ništa manje ubedljiva bila i Crvena zvezda u Vranju pobedila domaćina 46:4. Utakmica Niš-Dorćol je odložena.

Polufinalni susreti zakazani su za 17-18 jun, a u polufinalu kupa Car Lazar dočekuje Crvenu zvezdu, dok će pobednik meča Niš-Dorćol dočekati Radnički iz Nove Pazove. U polufinalu stita Morava Gepardi čekaju Sokola, a Stari grad će na noge poraženom iz meča Niš-Dorćol. Finala su zakazana za 25. septembar dok bitke u play offu pocinju 3-4 septembra.