XS
SM
MD
LG

Promocija sporta i zdravog života

Aktivni sportisti Kraljeva, članovi klubova, treneri, sportski radnici, ali i veliki broj bivših sportista okupio se u sredu ispred Nove hale sportova, kako bi podržali organizaciju Malog sportskog sajma. Kraljevo je, posle Zrenjanina, Mionice, Novog Pazara i Kruševca, peti grad po redu koji je dobio zadatak da organizuje ovaj sajam, a po broju posetilaca i samih učesnika, Sve je bilo rekordno. Osim predstavljanja svojih sportova, naravno i klubova, svi su se sjajno zabavili, družili i uživali u sportskim aktivnostima. Mali sajam sporta svečano je otvorio Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je zajedno sa Sportskim savezom grada Kraljeva i Ministarstvom omladine i sporta, organizator ove velike manifestacije.

Mali sajam i veliko interesovanje

Mali sajam sporta pre svega ima zadatak i cilj promociju sporta i zdravog života. Zato na ovom sajmu vi mladi iskoristite da obiđete, da se upoznate sa raznoraznim sportovima koje grad Kraljevo nudi i pruža, a klubovi i predstavnici istih predstavite se u što boljem svetlu i da na što bolji način probate da uvedete ove mlade ljude u sistem sporta. Razlog je jednostavan - sam sport donosi mnogo toga lepog i korisnog. Pre svega tokom bavljenja nekim sportom upoznaćete mnogo drugara, a neka drugarstva će, siguran sam, biti i za ceo život - istakao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Odbojka uvek pleni pažnju pa i na sajmu sporta

Košarkaše, odbojkaše, atletičare, fudbalere, bicikliste, motocikliste, i ostale sportiste u ime grada Kraljeva pozdravio je gradonačelnik dr Predrag Terzić, koji je i ovom prilikom istakao da je važno da deca od malih nogu zavole neki sport i bave se fizičkom aktivnošću, kako bi se zdravo i pravilno razvijali i rasli.

Drago mi je da ste svi ovde spremni da se bavite nekom fizičkom aktivnošću i što ste došli da podržite ovaj Mali sajam sporta u Kraljevu. Takođe, izuzetno mi je drago da Sportski savez grada Kraljeva konačno funkcioniše onako kako bi trebalo, da promoviše sport, da dobro sarađuje sa Sportskim savezom Srbije i nadam se da ćemo naredne godine imati još bolji Sajam sporta, da je ovo samo početak uspešnog rada - naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Posetiocima sajma predstavio se i karate sport

Na 40 postavljenih štandova prezentovano je mnogo različitih sportova kao i razna oprema i sportski rekviziti. A nakon predstavljanja odbojke, košarke i rukometa unutar sportske dvorane, Sportski savez Srbije obradovao je mališane kraljevačkih osnovnih škola poklonivši im veliki broj novih lopti.

AVIONI, MOTORI...

Atrakcija na sajmu - jedrilica jednosed zanimljiva mališanima

Koliko je široka lepeza kraljevačkog sporta govori i podatak da su se mladima na Sajmu sporta predstavili članovi Aero kluba koju su ispred nove sportske dvorane postavili jedrilicu jednosed. Odmah pored njih su bili članovi Motro kros kluba, kao i AMK KV Rejsing tim. Najmlađi su videli sportske automobile, motore, bili u prilici da sednu za volan ili upravljač istih. Sportski savez Kraljeva je uradio ogroman psao na najbolji način i zaslužio je pohvale sa svih strana