XS
SM
MD
LG

U Aranđelovcu trka u čast i sećanje na vrednosti 1.300 kaplara

Sportski Savez Aranđelovac i Sokolski Savez Srbije uz pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac organizuju u subotu 22.09.2018. godine na gradskim ulicama sportsku manifestaciju „TRKA 1.300 KAPLARA“ u znak sećanja na „veliki rat“ i simbol žrtvovanja za slobodu sopstvene zemlje i naroda mahom, golobradih mladića , koji su svesno krenuli u borbu sa nadmoćnijim neprijateljem.

Ovu sportsku manifestaciju , za koju Sportski Savez planira da postane tradicionalna , ove godine čine tri segmenta: trke školaraca osnovnih i srednjih škola sa pet uzrasnih trka čiji je start prve u 09:45 , Trka zdravlja AQUA Viva na 5.000 metara i Trka 1.300 kaplara – memorijal Lazara Ćirovića na 10.000 metara.

Staza čiji su start i cilj u centru grada , proteže se glavnom ulicom do zgrade suda , nastavlja se desnim krugom advokatskom ulicom i ulicom Kralja Petra I , a nastavlja se kroz Park Bukovičke banje , sa punim krugom od 2.500 metara.

Početak manifestacije je u 09:45 , kada startuju školarci , a program se nastavlja svečanim otvaranjem u 10:15 , Trka zdravlja AQUA VIVA počinje u 10:30 , a glavna trka , 1.300 kaplara startuje u 11:00 sati.

Proglašenje pobednika i uručenje nagrada i priznanja biće organizovano u Parku Bukovičke banje , na otvorenoj sceni u 13:00 sati.

Atletska trka 1.300 kaplara u znak sećanja na hrabrost srpske vojske u "velikom ratu"

Organizator je za pobednike po disciplinama pripremio priznanja i nagrade. Prvoplasirani takmičari u trkama na 5 i 10.000 metara će uz medalje i diplome dobiti i novčane nagrade , dok će svaki takmičar koji prođe kroz cilj primiti učesničku medalju.

Obezbeđena su priznanja za najmlađeg i najstarijeg takmičara , dok će pobednici u trkama školaraca dobiti priznanja za prva tri osvojena mesta , a svaki učenik koji prođe kroz cilj dobiće učesnički bedž kao uspomenu na učešće u ovoj trci.

Organizaciju trke podržali su i: kompanija Knjaz Miloš , Fortuna market , Turistička Organizacija Aranđelovca , JKP zelenilo , Centar za kulturu i obrazovanje , JKP Bukulja , policijka stanica u Aranđelovcu , kao i osnovne i srednje škole sa područja aranđelovačke Opštine , a iz Sportskog saveza obaveštavaju da će saobraćaj u ulicama koje su sastavni deo staze , u subotu , biti zatvoren u terminu od 08:00 do 13:00 sati.

Satnica trke školaraca u okviru trke 1.300 kaplara

Radi bezbednijeg održavanja trke mole se sugrađani da u subotu ne koriste parking mesta u glavvnoj ulici , kao i ulicama Kralja Petra I , advokatskoj ulici u blizini bivšeg Ustanka , kao i u ulici Vojislava Ilića.

Za sada je učešće zvaničnom prijavom u dve glavne trke potvrdilo oko 100 učesnika , a iz Sportskog Saveza Aranđelovac očekuju prijave i na dan trke.

Program trke 1.300 kaplara za program Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca najavio je

Predsednik Sportskog Saveza Aranđelovac , Zoran Radovanović