XS
SM
MD
LG

Otvoren sportski centar u Staroj Pazovi

Zamenik predsednik Vlade Srbije  ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić, sa gostima iz UEFA i FIFA, ministar sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković, predsednik FSS Tomislav Karadžić i gradonačelnik Stare Pazove Goran Jović  otvorili su danas Sportski centar u Staroj Pazovi, koji će ubuduće služiti svim fudbalskim selekcijama državnog tima za pripreme i rad.

Značajnom događaju u Staroj Pazovi prisustvovali su predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater i predsednik Evropske fudbalske konfederacije (UEFA) Mišel Platini.
Otvaranju velelepnog sportskog objekta i otrivanje “spomenika fudbalu”, koji se prostire na površini od oko 12 hektara, službeno i svečano je predat na upotrebu svim domaćim fudbalskim selekcijama, ali će u njemu svoj mir i dobre uslove za pripreme naći i drugi sportisti iz naše zemlje. Primećeno je da među gostima nije jedino bilo čelnika Crvene zvezde.

Veliku zaslugu za izgradnju sportskog centra imaju predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, gradonačelnik Stare Pazove Goran Jović, čija opština je besplatno ustupila zemljisšte za izgradnju terena i službenih prostorija novog objekta. U finansiranju izgradnje sportskog centra učestvovala je, preko Ministarstva omladine i sporta, Vlada Srbije, kao FIFA i UEFA.

 “Srbija je poznata po dobrim rezultatima i sportistima, koji su prepoznatljivi u celom svetu. Mnogi od njih postali su sinonimi za sport kojim se bave. Zato je veliki motiv da se fudbal vrati na svetski nivo, kome je ranije pripadao”, rekao je između ostalog Dačić.

Ministar sporta i omladine Snežana Samardžić Marković je rekla da je fudbal najpopularniji sport u zemlji i sada je dobio svoj krov.
“Ovde u Staroj Pazovi ima dovoljno kapaciteta i za druge sportiste da mogu u miru da se pripremaju. Ovo je kruna naše dvogodišnje aktivnosti”, rekla je Samardžić Marković.

Predsednik FSS Karadžić je rekao da je ispunjen san mnogi generacija fudbalera, koji su sada dobili priliku da imaju svoj dom i kutak u kome se na vrhunskom nivou svi mogu pripremati.

“Ovaj objekat se ne može uporediti ni sa jednim drugim u našoj zemlji. Ponosni smo na ono što smo uradili i verujem da će sportski centar nadživeti našu generaciju”, rekao je Karadžić.

Predsednik FIFA Jozef Blater je rekao da je prvi zadatak FIFA da stvori dobre uslove za bavljenje ovim sportom.
 “Igrajte fudbal i razvijajte ovu igru”, poručio je Blater. “Ponosan sam što je izgrađen ovakav centar za fudbal. Današnja vremena su teška i uzbudljiva, zato fudbal ima važnu društvenu ulogu. Srbija ima tradiciju, ima kvalitet i zato naša organizacija stala iza ovog projekta”, rekao je predsednik UEFA Mišel Platini.

Gradonačelnik Stare Pazove Goran Jović je rekao da je ovo veliki dan za Staru Pazovu.
“Ovo je bio veliki poduhvat za sve nas. Drago mi je da smo ispunili sva obećanja I što smo dobili sportski objekat za ponos”, rekao je Jović.

Predsednik UEFA Platini sutra će u Novom Sadu prisustvovati finalnoj utakmici prvenstva Evrope za kadete između Holandije i Nemačke.  Za visoke goste iz inostranstva i domaće zvaničnike FSS je u novootvorenom objektu organizovao svečanu večeru, kojoj su prisustvovali predsednik FIFA Blater i UEFA Platini.