XS
SM
MD
LG

POL: Ristić odlučio, Glavaš - Sloboda 2:1

Prva utakmica 24. kola Podunavskog okruga odigrana je u subotu 7. maja,ekipa Glavaša iz Glibovca je dočekala Slobodu iz Lipa.Gosti su vrlo ubedljivi u drugom delu sezone i dolaze po ceo plen,za razliku od njih domaca ekipa je u teskoj situaciji i u poslednjih deset kola imaju samo jednu pobedu.Zbog svih čudnih dešavanja u ovom delu sezone,stanja na tabeli i stvari koje su predhodile ovoj utakmici Lipljani su bili spremni na sve ali ipak desilo se nešto iznad svih očekivanja.
Kako bi domaćinu stavili do znanja da su došli po tri boda gosti počinju agresivnom igrom i presingom na protivničkom delu terena.Igrači Glavaša se ne snalaze najbolje u toj situaciji,dosta greše i dozvoljavaju Lipljanima da dodju do par izglednih šansi.Jednu od tih prilika koristi Simić,u 12. min na asistenciju Stojakovica ,pretrcava odbranu domaćih i plasiranim udarcem matira Jelenica (0-1).Šok za domace igrače i publiku.Dalji tok utakmice ne donosi ništa novo,igrači Slobode kontrolišu igru.Sigurnim dodavanjima prave pometnju u odbrani Glibovčana i tako dolaze do još jedne izgledne šanse.U 32. min domaći igraci su bili miljenici srece jer je najzapaženiji igrac utakmice, Simić prihatio loptu na desetak metara od gola lukavo šutirao i pogodio stativu.Činjenica da fudbaleri Glavaša nisu nijednom pripretili niti uputili udarac ka golu Slobode najbolje oslikava situaciju na terenu.
Ono čega su se Lipljani najviše pribojavali jeste da za sudijsku trojku utakmica nema dva različita poluvremena.To se nažalost i dogodilo.Kao po pravilu,u prvom poluvremenu sudije su dobro odradile posao sa nekoliko bezazlenih grešaka,ali ono sto se dogodilo u drugom delu igre je u najmanju ruku sramno.U toj zaveri prednjacio je pomoćnik Ristić Dragan,ali inicijator takvih dešavanja je glavni sudija Okić Jasenko.
Početak drugog dela igre odmah nagoveštava razvoj situacije,domaći fudbaleri su sve karte bacili u napad ali bezuspešno.Otvara se prostor za kontru Lipljana,dva puta je odlično proigran Živković koji istrčava sa svoje polovine a pomoćni sudija Tošić oba puta signalizira ofsajd.To je bio samo početak kraja Lipljana.Kako je vreme odmicalo odluke sudija su postajale sve više frustrirajuće za fudbalere Slobode.Pritisak na gol gostiju je praćen čudnim odlukama pomenutih Okića i Ristića.Prilike za postizanje pogotka FK Glavaš ima samo preko dosudjenih nepostojećih prekršaja.Najčudnije je to da ekipa koja za dve trećine utakmice nije uspela da uputi udarac ka golu Slobode,uz svestranu pomoć sudija kontroliše igru i na takav način dolaze do preokreta.Najpre u 77. min Resavac šutira sa sa ivice kaznenog prostora,Milovanović vrhom prstiju menja pravac lopte, ona se odbija od stative a na nju natrčava Jakovljević koji je nalazio u očiglednom ofsajdu,sudija Ristić ne signalizira nedozvoljenu poziciju i to je 1-1.Znajući da se sudijska odlika ne moze promeniti,iako su bili u neverici, Lipljani su to mirno prihvatili.Misleći da je neće biti više takvih odluka natavljaju meč nadajući se novom vodjstvu.Ali njihovim mukama nema kraja, u 88. min Glavaš dolazi do željene pobede.Akcija kreće od obrane domaćina, upućena duga lopta na Jakovljevića koji je ostao u dubokom ofsajdu,videvši gde se nalazi u prvom trnutku odustaje od lopte ali kako Ristić ne signalizira ofsajd i sam iznenadjen nastavlja kretanje, dolazi do lopte i matira zatečenog Milovanovića 2-1 i donosi veliku radost svojim igračima i publici.Stvari su izmakle kontroli i fudbaleri Slobode na ivici živaca prigovaraju sudiji za takvu sramnu odluku.Nedugo zatim završena je utakmica uz velike proteste gostiju.

Treba napomenuti odlične domaćine,ponašanje uprave kluba i igrača je za svaku pohvalu.Uprkos teškoj situaciji u kojoj su pokazali su pravo gostoprimstvo i bili uzorni domaćini.Na terenu bez ijednog grubog starta.Šteta je što, u pravoj fer-plej igri oba tima ,pobednika nisu odlučile ekipe već neko treći.

GLAVAŠ: Jelenić Nemanja, Milojičić Nenad, Ljubisavljević Ivan, Ilić Ivan, Radojević Petar, Stojanović Darko, Resavac Boban, Gurišić Ivan, Antonijević Marko, Silić Vladan, Jakovljević Nebojša.
SLOBODA: Milovanović Milan, Mitić Lazar, Aleksijević Milan, Stanisavljević Aleksndar, Pirivatrić (Živković Ivan) Saša, Jovanović Zoran, Pavlović Ivan, Simić Aleksandar, Pajić Dragan, Pavlović Marko, Stojaković Živoslav.

Gedalaca - 100. Sudije  Okić Jasenko, Tošić Srećko i  Ristić Dragan.


Mladi radnik 6 : 0 Budućnost (R)
Glavaš 2 : 1 Sloboda (L)
Polet (T) 2 : 1 Cerovac
Selevac 0 : 3 Lunjevac
Osipaonica 3 : 0 Napredak
Jedinstvo (K) 1 : 1 Omladinac (R)
Sloga (M) 3 : 0 Drugovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladi radnik 22 15 3 4 48
2 Napredak 23 12 4 7 40
3 Selevac (-1) 22 11 3 8 35
4 Lunjevac 23 11 1 11 34
5 Sloboda (L) 22 9 7 6 34
6 Cerovac 23 10 3 10 33
7 Osipaonica 22 9 5 8 32
8 Omladinac (R) (-1) 23 8 9 6 32
9 Jedinstvo (K) 22 9 5 8 32
10 Budućnost (R) 22 9 3 10 30
11 Sloga (M) 23 8 4 11 28
12 Udarnik 22 8 3 11 27
13 Glavaš 22 7 6 9 27
14 Polet (T) 22 6 4 12 22
15 Drugovac 23 4 4 15 16