XS
SM
MD
LG

Sarajevo u Ređo Emiliji

Delegacija FK Sarajevo stigla je kasno sinoć u Parmu gdje će biti smještena tokom naredna dva dana uoči utakmice 2. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu protiv Atalante, u četvrtak 26.7. na Mapei stadionu u Rešo Emiliji. Ekipa  i Stručni štab su spremni za meč protiv favorizovanog protivnika iako nije bilo mnogo vremena za pripremu utakmice zbog činjenice da je UEFA tek u petak potvrdila da će Atalanta biti protivnik FK Sarajevo u ovoj fazi takmičenja.

Dženis Ćosić, pomoćni trener:

S obzirom na to da smo relativno kasno saznali da igramo protiv Atalante imali smo tek 5 dana da napravimo pripremu i analizu protivnika. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja igra u dosta neobičnom sistemu igre. Pokušali smo naravno da otkrijemo njihove mane ali svakako da imaju mnogo više vrlina. Mogu da kažem da apsolutno vjerujemo u naše momke da mogu da odgovore svim zahtjevima, već smo napravili dva taktička treninga kao pripremu za Atalantu i reakcija igrača je bila pozitivna. Sa dobrom realizacijom naših zamisli na terenu nadamo se jednom dobrom rezultatu uoči revanša.

Fudbaleri  su u srijedu u jutarnjim satima imali lakši trening istezanja i razgibavanja a večeras od 20:30 očekuje ih i zvanični trening na Mapei stadionu. Zvanična press konferencija na rasporedu je od 20 sati.