XS
SM
MD
LG

EP U20: Srbija lako protiv Izraela

Rukometna selekcija Srbije do 20 godina ostvarila je pobedu u prvom kolu Evropskog prvenstva u Celju. Orlovi su bili ubedljivi protiv Izraela 35:28 (21:13).

Prvi deo igre bili su ubedljivi i napravili su razliku od osam golova da bi sigurnom igrom meč priveli kraju.

Naredni rival Srbije je Norveška u petak od 18.00.

Srbija je u Grupi B u Sloveniji gde se još nalaze Slovenija, Norveška i Izrael.

Nenad Maksić je zadovoljan zalaganjem svojih igrača i rekao:

-Zadovoljan sam urađenim, imali smo dobre uslove za rad u Srbiji, iako nije sve bilo idealno, pre svega zbog dužine priprema. U ekipi je dosta debitanata, momci su zdravi i spremni, izuzev Vuka Milenkovića, nadam se da će zdravstvena služba uspeti da sanira njegovu povredu pa da krene sa nama u Sloveniju.- sumirao je svoje utiske Nenad Maksić.

Poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo juniorska reprezentacija Srbije imala je na turniru u Mađarskoj, kroz tri jake provere sa učesnicima predstojećeg takmičenja u Celju. Turnir je trajao tri dana, a rivali srpskim juniorima su bile selekcije Mađarske, Poljske i Rusije. Srbija je zabeležila pobedu u duelu sa domaćom selekcijom, da bi usledili porazi od Poljaka i Rusa.

Foto: Juniori Srbije

-Prvu utakmicu smo odigrali protiv dobre ekipe Mađarske, koja je duže na okupu od nas. Mislim da smo pokazali visok nivo igre, sa velikom željom, u fazi napada gotovo idealno. Druga utakmica protiv Poljaka je pokazala određene slabosti naše ekipe. Protivnik je zaista za svaki respekt, na kraju su nijanse odlučivale pobednika. Treću utakmicu smo izgubili od Rusa, bilo je jako malo vremena za oporavak, mi nemamo kapacitet da odigramo tri jake utakmice za tri dana. Drugi meč smo igrali u večernjem terminu, da bi na megdan Rusima izašli sutradan u jutarnjim satima. Više je bilo pozitivnih stvari na turniru, nego loših, tako da sam generalno zadovoljan.

Na prvenstvu Evrope u Celju, juniorska reprezentacija Srbije takmičiće se u okviru grupe B, gde će za protivnike imati domaću selekciju Slovenije, Norvešku i Izrael. Selektor Nenad Maksić govorio je o šansama reprezentacije Srbije, kao i kvalitetima rivala u grupi.

-Želimo da prođemo u drugi krug, iako smo imali dosta problema sa povredama i otkazima pojedinih igrača. Mislim da je to realan cilj. Primarno je da obezbedimo plasman na svetsko prvenstvo. Slovenija je po meni najjača ekipa u grupi, imaju kontinuitet rezultata sa ovom generacijom, igraju na svom terenu. Dobri su kao ekipa, dugo su na okupu i funkcionišu na pravi način. Norvežani su nas pobedili na prvenstvu sveta prošle godine u Gruziji, kvalitetna ekipa. Mislim da će to biti utakmica za prolaz u drugi krug, bez namere da potcenim Izrael. Izraelci su odigrali dobar turnir u Italiji, borbena ekipa koja se nikada ne predaje. Prva utakmica je najteža na prvenstvu, tako da se nadam da ćemo uspešno prebroditi meč sa Izraelom, pa sa Norvežanima u drugom kolu odlučivati putnika u sledeću fazu.- izjavio je selektor Nenad Maksić.