XS
SM
MD
LG

Srbija 17. na planeti

Ragbi 13 reprezentacija Srbije trenutno zauzima 17. mesto na najnovijoj listi Međunarodne ragbi liga federacije (RLIF) koja je objavljena u ponedeljak. Naš nacionalni tim zadržao je mesto među prvih 20 selekcija planete, iako nije ostvaren plasman na Svetsko prvenstvo prošle godine u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji.

Među evropskim reprezentacijama, Srbija je trenutno na sedmom mestu, što je pozicija manje u odnosu na najbolji plasman ostvaren u prvoj polovini 2017. godine. Ne računajući selekcije koje dolaze iz Velike Britanije – Englesku, Irsku, Škotsku i Vels, najbolji srpski ragbisti su na trećoj poziciji na Starom kontinentu. U kontinentalnom delu Evrope, samo su Francuska i Italija ispred Srbije što je dodatna potvrda visokog renomea koji naša Ragbi 13 federacija uživa u međunarodnim okvirima.

Najbolji plasman Srbije na lisit RLIF bio je 13 mesto, što je najbolja pozicija za jednu reprezentaciju koja još uvek nije uspela da se plasira na SP. Broj učesnika na plantarnom prvenstvu 2021. godine poveća je na 16 ekipa, zbog čega naša selekcija ima znatno realnije šanse da ostvari prvi, istorijski plasman.