XS
SM
MD
LG

Intervju sa Mihailom Pavićevićem

Košarkaši Mornara iza sebe su imali fenomenalnu sezonu. U ABA ligi je ekipa iz Bara igrala sjajno i na kraju su došli do polufinala, gdje su izgubili od ekipe Crvene zvezde. O sjajnoj sezoni ekipe iz Bara, za naš portal govorio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

''Pred start sezone najavljivali smo borbu za prva četiri mjesta. Neki su to tada ispratili sa podsmijehom. Međutim, nismo se osvrtali na to. Ključna stvar u sezoni bila je utakmica u Skoplju protiv MZT-a koju smo dobili. To je prelomni meč u sezoni bio za nas. U drugom dijelu sezone igrali smo sjajno. Bili smo neporaženi u gostima i ostvarili smo neke velike pobjede protiv Partizana, Zadra i Cibone u gostima. Takođe, i u polufinalu smo bili dostojan rival. Nisam neko ko traži alibi ali smo tu seriju bili lišeni usluga Uroša Lukovića a u trećem periodu trećeg susreta povrijedio se i Vranješ. Rekao bih i da je pobjeda nad Zvezdom u Baru, bila kruna naše sezone što se ABA lige tiče'', rekao je Pavićević.

Budućnost je ove sezone uzela ABA ligu po prvi put u svojoj istoriji. Na krilima tog torfeja, mnogi su očekivali da nastave svoju dominaciju u Crnoj Gori. Međutim, ljudi iz Mornara su imali druge planove pa je ekipa iz Bara došla do istorijske titule.

''Uspjeli smo prekinuti dominaciju Budućnosti koja je bila prvak Crne Gore od osamostaljenja. I prošle sezone pokazali smo da možemo do trofeja, jer smo bili na loptu od titule. Ove sezone smo dobili Budućnost u četiri utakmice. Tri od te četiri utakmice smo dobili ubjedljivo a tu jednu koju smo izgubili, mogli smo dobiti. Kao što sam i rekao nakon samog finala, ovu titulu posvećujem svom bratu Đorđiju. On je uradio mnogo i organizaciono i finansijski ali i trenerski. Prošle sezone sam se vratio iz Kine da mu pomognem i ova titula je kruna svog našeg rada. Poslije osvajanja naše titule, jedan novinar u Crnoj Gori napisao je da Crna Gora ima dva gospodara. Ja kad sam vidio taj naslov dalje nisam ni čitao jer se sa tim ne slažem.''

Sledeća sezona u ABA ligi će biti veoma teška jer se očekuje da se mnoge ekipe pojčaju dobro. Naravno, o tome je još rano pričati ali sa našim sagovornikom smo se dotakli i ove teme.

''Teško je još o tome pričati. Pokušaćemo zadržati naše igrače. Ako to ne uspjemo, onda ćemo dovoditi nove igrače i sklapaćemo novi tim. Što se tiče ABA lige, očekuje se možda i najjača ABA liga do sada. Budućnost se pojačava radi Evrolige i dovela je četiri stranca. Cedevita, Zvezda i ostali će imati jake ekipe takođe. Mi želimo da budemo konkurentni svima. Neki naš dugoročni cilj je da budemo još dugo vremena učesnici ABA lige'', istakao je Pavićević.

Mornar će ove sezone prvi put igrati u Evrokupu. Barani se nalaze u grupi D u kojoj se još nalaze Unikaha, Uniks, Torino, Frankfurt te ekipa Ritasa.

''Mislim da smo mi bili jedini opušteni pred ždrijeb jer nam je bilo u principu svejedno sa kim ćemo biti u grupi. Takmičenje je izuzetno jako o čemu govori i činjenica da je prosječan budžet ekipa u Evrokupu osam miliona. Jasno je koliko para imaju oni najjači kad je prosjek budžeta ovako visok i pored činjenica da postoje ekipe sa malim budžetima, kao što smo i mi. Što se tiče naše grupe, u njoj se nalazi ekipa Torina, koju će voditi legendarni Leri Braun. Biće dosta atraktivnih mečeva za našu publiku. Nadamo se da ćemo biti dobri doaćini a svaka eventualna pobjea, biće samo dodatni plus za nas'', rekao je za kraj Pavićević.

Foto: Reprezentacija.me