XS
SM
MD
LG

Igrali veterani Partizana i Zvezde

PALE, 1. JULA /SRNA/ - Na Palama je večeras odigrana revijalna utakmica između fudbalskih veterana "Crvene zvezde" i "Partizana", koja je bila uvod u prvi međunarodni fudbalski kamp "Koroman" koji je počeo na Jahorini. Partizan je slavio rezultatom 7:5.

Organizator fudbalskog kampa proslavljeni srpski fudbaler Ognjen Koroman rekao je da su se na Palama večeras okupili veliki asovi poput Save Miloševića, Gorana Troboka, Nenada Jestrovića, Vladimira Tintora, te da mu je drago što će što narednih dana doći i Saša Ilić, Milan Lane Jovanović, Vladimir Petrović. 

Koroman je rekao novinarima da je njegov kamp okupio oko 280 djece uzrasta od šest do 16 godina, koji će raditi sa najkvalitetnijim trenerima iz regiona i svijeta. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio se sugrađaninu Ognjenu Koromanu, koji po završetku fudbalske karijere, promoviše Pale, Istočno Sarajevo i Jaharinu kroz sportske aktivnosti. 

"Veliku pažnju zaslužuje njegov kamp na kojem će se pojaviti vrhunski treneri koji mogu da prenesu znanja mlađim naraštajima sa ovih prostora. Kao gradonačelnik sam ponosan što smo mogli pomoći organizaciji fudbalskog kampa, i biti dio organizacije revijalne utakmice", rekao je Vuković. 

On je dodao da je utakmica lijep događaj u kojem su se i stariji ljubitelji fudbala mogli podsjetiti nekadašnjih asova "Partizana" i "Crvene zvezde". 

Vuković je istakao da je organizovanje sportskih aktivnosti, poput fudbalski i košarkaški kampova, važno i za razvoj turizma, dodajući da Jahorina zaslužuje pažnju svih sportskih ekipa. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da je revijalna utakmica bila "praznik za oči". 

Jugović je zahvalio Koromanu na inicijativi za organizovanje kampa koji će trajati do 7. jula i sigurno iznjedriti nove male fudbalske zvijezde. 

Revijalna utakmica odigrana je u Sportsko-poslovnom centru "Peki", u organizaciji Koromana, a uz pomoć grada Istočno Sarajevo i opštine Pale.