XS
SM
MD
LG

Kraljevske Krune protiv Odmetnika

U subotu 30. aprila sa početkom od 15 časova na Atletskom stadionu u Kraljevu, odigraće se utakmica III kola nacionalnog prvenstva u američkom fudbalu u okviru divizije Jug, na kojoj će snage odmeriti domaće Kraljevske Krune i gostujući Odmetnici iz Požarevca. Nakon dva poraza, gostima je neophodna prva pobeda i pokušaće da je zabeleže na terenu pored Ibra.

Dragan Kostić, sportski direktor požarevljana pred ovaj susret kaže: "Naša očekivanja se odnose na drugi deo sezone, posle lošeg starta sledi nam pregrupisavanje i poduhvat koji nije nimalo lak, jer ekipa treba samopouzdanje da vrati. Igraćemo sa što više juniora kako bi ih osposobili za jesen i juniorsku ligu. Odbranu tek sad tražimo, nismo došli još do prave igre, a u specijalnim timovima i napadu težićemo da igramo bez greške."

Pobeda kraljevčana u predstojećoj utakmici značila bi još jedan korak ka plej ofu. Kraljevske Krune su ekipa koja se za sada odlikuje sa najviše postignutih poena u divizijama Jug i Sever i najmanje primljenih poena u sve tri divizije Super lige. Nakon isteka suspenzije, zbog koje je propustio utakmicu protiv Niša, u tim se vraća vajd risiver Džeremi Braun (Jeremy Brown) koji će sigurno još više podići nivo igre domaćina. Kraljevo inače raspolaže velikim korpusom dobrih hvatača.

 Jedan od najboljih vajd risivera Kruna, Stefan Đurić pred susret sa Outlaws timom kaže: "U ovu utakmicu ulazimo osokoljeni ubedljivim pobedama u prva dva kola. Očekujem pobedu i u utakmici sa Požarevcem, jer smo svi naporno trenirali i spremali se da održimo isti tempo igre kroz celu ligu. To znači da smo spremni da izvučemo pobedu iz svake utakmice."

Promociju predstojeće utakmice Krune su trećeg dana Uskrsa priredile u "SOS Dečijem selu", promovišući američki fudbal kroz igru sa decom bez roditeljskog staranja. Ovom prilikom KAF Kraljevo Royal Crowns je darivao deci raznobojna uskršnja jaja, a fakultet Megatrend Kraljevo, sveske neophodne za školu. Krune su pozvale štićenike "SOS Dečijeg sela" da budu počasni gosti na prestojećoj utakmici.

Bojan Otašević, potpredsednik Kraljevskih Kruna komentariše ovu akciju i predstojeći susret sa požarevljanima, kao i ostatak sezone koji očekuje njegov tim: "Želja nam je bila da provedemo Uskrs u igri sa decom bez roditelja kroz koju smo promovisali američki fudbal. Svakako ono što je najvažnije je što smo svoj toj deci ovaj praznik učinili veselijim. Očekujemo naše nove male navijače na predstojećoj utakmici. Što se tiče utakmice, mi poštujemo svakog našeg protivnika, pa ćemo tako i protiv tima iz Požarevca ući u susret sa maksimalnim rešpektom. Optimista sam i verujem da će naši momci još jednom ostvariti dobar rezultat. Naš tim krasi spoj mladosti i iskustva, a dobra atmosfera u kombinaciji sa ozbiljnim radom verujem da će doneti odlične rezultate i u nastavku sezone."