XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Poznat raspred mečeva srpskih ekipa na SP u Sarajevu

Poznat je  raspored i termini mečeva srpskih seniorskih reprezentacija na četvrtom ekipnom Šampionatu sveta od 19. do 27. maja u Sarajevu. Kuglašice Srbije, koje će voditi selektor Mirko Čukvas su u D grupi sa selekcijama Rumunije i Italije. Prvi meč Srbija će igrati 20. maja od 12,15 časova sa Italijom, a drugi 24. maja od 9 časova sa Rumunkama. U A grupi su Austrija, Mađarska, Estonija i Danska, u B grupi su Hrvatska, Češka i BiH i u C grupi Slovenija, Slovačka i Makedonija.

I kuglaši Srbije, koji brane titulu osvojenu na Prvenstvu sveta 2009. u Detenhajmu, su u D grupi sa Slovenijom, Italijom i Crnom Gorom. Izabranici selektora Miloša Ponjavića prvu utakmicu igraće  21. maja od 14,30 časova sa Crnom Gorom, drugu 23. maja od 8 časova sa Italijom i treću 25. maja od 14,30 sa Slovenijom. U A grupi su Mađarska, Makedonija, Slovačka i Poljska, u B grupi igraće Češka, Hrvatska, BiH i pobednik iz kvalifikacionog meča Katalonija - Danska, u C grupi su Rumunija, Fracuska, Austrija i Estonija.

Dve najbolje ekipe iz D grupe i dve iz C grupe formiraće četvrtfinalnu F grupu i odigrati još dve utakmice. Četvrtfinalnu E grupu činiće po dve najbolje ekipe iz A i B grupe. Potom će dva najbolja tima iz E i F grupa odigrati  polufinalne mečeve unakrst. Pobednici će igrati za šampionsku titulu, poraženi automatski dobijaju bronze.

Pre seniorskog šampionata, odigraće se od 14. do 19. maja Prvenstvo sveta za kuglašice i kuglaše do 18 godina (kadeti). Podmladak će se boriti za svetske titule - ekipno, tandemi, miks parovi, pojedinačno – klasik, pojedinačno – sprint i za kombinaciju. Na osnovu plasmana u ovim disciplinama odrediće se i tri najbolje nacije.