XS
SM
MD
LG

Imperatori savladani, dominacija Kraljevskih Kruna

Domaći tim Niških Imperatora su sa velikom razlikom savladale Kraljevske Krune iz Kraljeva, rezultatom 12:54. Na Niškom stadionu FK Vrežina 2009, u nedelju 11. Aprila, sa početko od 14 časova, pred oko 350 gledalaca odigrana je utakmica II kola nacionalnog prvenstva u američkom fudbalu. Domaći Imperatori su pokušali da zabeleže svoju prvu pobedu nakon poraza od Zemunaca u prošlom kolu, dok su gosti iz Kraljeva zabeležili i drugu pobedu, nakon deklasiranja Mladenovčana u prvom kolu, rezultatom 61:0.

Nišlije su tokom utakmice uspele da postignu dva tačdauna, prvi odličnim trčanjem raningbeka Ognjena Ilića, koji je sigurno i jedan od najboljih igrača domaćih, a i drugi takođe trčanjem Tomislava Jankovića, pred sam kraj susreta. Ostale pokušaje napada Imperatora odbrana Kruna je veoma efikasno zaustavljala. Defanzivna linija i lajnbekeri su  vršili veoma snažan pritisak na Nišlije, tako d aje malo prostora ostavljeno za njihovo napredovanje. U odbrani Kruna su odlično odigrali defanzivni linijaši Markus Vajč (Marcus Wyche) i Marko Topličević, kao i lajn beker Ljubodrag Anđelković. Pored njih posebno se istakao mladi igrač defanzivne linije Ivan Beloica, koji je snažnim i tehnički savršenim prodorima kroz ofanzivnu liniju često zaustavljao svaku inicijativu napada Nišlija. Beloica je ovako dobrom i požrtvovanom igrom u odbrani kraljevčana zasluženo poneo naslov MVP-a gostujuće ekipe.

Osim slabe igre ofanzivnog dela tima, Nišlije su bile još slabije u odbrani, gde je napad Kruna bio nadmoćan i pored neigranja, predhodnu utakmicu isključenog vajd risivera Džeremi Brauna (Jeremy Brown). Raningbek Kristijan Zabunović je odlično prolazio kroz odbarnu Impretaora, a kvorterbek Strahinja Stepović je opet odlično predvodio napad kraljevčana, često i sam trčanjem poentirajući. Međutim u drugom delu utakmice nakon jednog žestokog duela Stepović je morao da napusti igru da bi mu se ukazala medicinska pomoć, a ulogu kvoreterbeka je preuzeo kapiten Željko Terzić, koji je do tog trenutka perfektno igrao na tajt end poziciji. Terzić se odlično snašao i na novoj poziciji bacivši dva tačdauna na vajd risivera Stefana Đurića, i tako privevši utakmicu kraju.

Imperatori su u ovu sezonu ušli sa novom generacijom mladih igrača koji čine osnovu tima i za naredna takmičenja i na juniorskom i seniorskom nivou, tako da je i nedovoljno iskustva uzelo danak i doprinelo ovakvom porazua. Kraljevo isto tako ima mlad tim, ali daleko iskusniji, juniori Kraljeva su sticali zannje i iskustvo unazad nekoliko godina na jakim utakmicama i dobro organizovanim treninzima.  Kraljevske Krune su ove sezone promenile i sistem igre, na koji su se prilično dobro adaptirale, a pored tri igrača iz Amerike i trenerski kadar kraljevčana je respektabilan, jer ga čine treneri koji jesu, ili su bili treneri selekcija nacionalnog tima Srbije, a tu su i stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država. Ostaje da se posle trećeg kola iskristališe da li će Kraljevske Krune opravdati ulogu favorita u Diviziji Jug.

Niški Imperatori će u sledećem kolu pokušati da zabeleže pobedu na strani protiv tima Mladenovac Forestlanders, a Kraljevo Royal Crowns 30. aprila dočekuje tim Požarevac Outlaws u Kraljevu na Atletskom stadionu, gde će se kick off izvesti u 15 časova.

Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns 12:54 (0:14, 6:22, 0:0, 6:18)

Semafor:

0:7 Kristijan Zabunović trčanje 5 jardi, Strahinja Stepović uspešan PAT.
0:14 Stepović trčanje 10 jardi, Stepović uspešan PAT.
0:20 Stepović pas ka Stefanu Đuriću 10 jardi, neuspešan PAT.
0:26 Stepović pitch na Zabunovića, trčanje od 14 jardi, neuspešan PAT.
0:34 Zabunović trčanje 55 jardi, Terzić pas za Stepovića pretvaranje za 2.
6:34 Ognjen Ilić trčanje 80 jardi, neuspešno pretvaranje za 2.
6:42 Stepović trčanje 10 jardi, Stepović na Đurića pretvaranje za 2.
6:48 Željko Terzić pas za Đurića 10 jardi, neuspešan PAT.
12:48 Tomislav Janković trčanje 2 jarde, neuspešno za 2.
12:54 Terzić na Đurića 5 jardi, neuspešno za 2.