XS
SM
MD
LG

Vuković primio Koromana

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predstavnici Gradske uprave organizovali su danas prijem za proslavljenog srpskog fudbalera Ognjena Koromana, koji će na Jahorini od 1. do 7. jula organizovati prvi Međunarodni fudbalski kamp „Koroman“.

Vuković je izrazio zadovoljstvo zbog Koromanove posjete Istočnom Sarajevu, koji, kako je rekao, nije zaboravio kraj iz kojeg potiče, zbog čega će ovdje i organizovati ovaj važan sportski događaj.

„Grad Istočno Sarajevo podržaće Međunarodni fudbalski kamp ‘Koroman’, koji će biti održan u vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, što će dati dodatnu težinu ovom događaju, s obzirom na fudbalsku euforiju koja će tih dana vladati. Veoma je važno što će u Istočnom Sarajevu biti prisutni svjetski poznati veterani i vedete fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan“, rekao je Vuković, dodajući da će u radu sa djecom u Kampu učestvovati i vrhunski treneri.

„Za Grad Istočno Sarajevo važna je i promotivna uloga koju ovaj kamp može imati. Gradska uprava u saradnji sa Turističkom organizacijom brine o promociji svih turističkih potencijala na području grada, te, s tim u vezi smatramo, da će dolazak svih ovih fubalskih velikana imati ogroman značaj za promociju Jahorine i drugih potencijala“, istakao je Vuković.

„Planirali smo da za učesnike kampa priredimo i prigodan program obilaska Jahorine, ali i Gondole-Ravne planine i Trebe vića, kao i drugih sadržaja koje imamo na području grada. Očekujemo i dolazak velikog broja roditelja, koji će biti smješteni na Jahorini i u okolini, pa vjerujemo da će smještajni kapaciteti na Jahorini i na području grada biti popunjeni, što je za nas posebno važno“, naglasio je Vuković.

 Vuković je najavio i odigravanje revijalne utakmice veterana Crvene zvezde i Partizana, u nedjelju, 1. jula u SPC „Peki“ u Palama, što će sigurno privući pažnju ljubitelja fudbala i velikog broja građana Istočnog Sarajeva i šire regije.

Gradonačelnik je pojasnio da će Grad Istočno Sarajevo podržati organizaciju Međunarodnog fudbalskog kampa „Koroman“ tako što će finansirati učešće određenog broja djece iz svih šest gradskih opština na ovom kampu.

Organizator Međunarodnog fudbalskog kampa „Koroman“ Ognjen Koroman rekao je da velika zainteresovansot djece i roditelja, te broj prijavljenih učesnika već govore u prilog tome da će ovaj kamp bti organizovan na visokom nivou.

„Promoteri Fudbalskog kampa  biće fudbalske legende Savo Milošević, Mateja Kežman, Milan Lane Jovanović, Perica Ognjenović, Saša Ilić, Nenad Jestrović, Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Ivica Kralj, koji su dali čvrsta obećanja da će doći na Jahorinu“, rekao je Koroman.

„Grad Istočno Sarajevo, kao i drugi gradovi i cijela Republika Srpska pružili su podršku organizaciji ovog sportskog projekta, pa je zbog toga naša obaveza da organizacijua bude na vrhunskom nivou, da ovo istinski zaživi i preraste u tradicionalnu manifestaciju“, istakao je Koroman.

Program kampa zasnovan je na najnovijim metodama sticanja fudbalskih vještina i znanja, a sa djecom će raditi najbolji fudbalski treneri iz regiona za odgovarajući uzrast. Osim stručnog i sportskog dijela, kamp će pružiti mogućnost druženja, timskog rada i zabavnog programa. Očekuje se učešće velikog broja djece uzrasta od šest do šesnaest godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.