XS
SM
MD
LG

Igokea čeka Zvezdu

Ovog vikenda na programu je pretposlednje kolo u regionalnoj ABA ligi. Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se u Laktašima, gdje Igokea dočekuje Crvenu zvezdu.

Igokea u ovaj meč ulazi rasterećeno. Nakon osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, tim Dragana Bajića je doživio neke promjene. Rajnhart više nije igrač Igokee jer je prodat Ulmu a Bili Preston zbog povrede ramena otputovao je u Ameriku. Takođe, od ranije je rovit i Đorđe Milošević pa Igokea ulazi u ovaj susret sa dosta kadrovskih problema.

Sa druge strane, Zvezda dolazi u Laktaše sa imperativom pobjede, kojom bi došli na korak od prvog mjesta pred plej of. Zvezda u ovaj meč ulazi u dobrom raspoloženju jer je neposredno pred ovaj susret savladala Unikahu u Evroligi. Zvezda u ovaj meč ulazi oslabljena jer trener Alimpijević ne može da računa na Nemanju Dangubića.

Što se samog susreta tiče, Zvezda je favorit ali Zvezda i nije pretjerano dobroj formi. Cijele sezone muče se odbranom pik igre i tu Igokea ima svoju šansu. I Jevtović i Rikić su u sjajnoj formi a u prvom susretu ovih timova, Rikić je postigao 23 poena. Takođe, za očekivati je da Igokea pokušava leđima napadati Ročestija, jer je on poprilično loš defanzivac. Prednost Zvezde je svakako iskustvo ali i raznovrsnost koju imaju. Dosta se oslanjaju na šut za tri poena i kad ih krene onda i mnogo jači timovi od Igokee imaju problema. Međutim, kada ne pogode neke prve šuteve, onda mogu imati probleme. Ročesti je bio u blagom padu forme ali je bio odličan protiv Unikahe a nakon dugo vremena dobru partiju pružio je i Milko Bjelica. Ako govorimo o konstantnosti onda bi se moglo reći da su Lesor i Davidovac u poslednje vrijeme i najkonstantniji igrači u Zvezdi jer dosta igrača igra toplo-hladno.

Bilo kako bilo Zvezda je veliki favorit u ovom susretu. Da li će Dragan Bajić skinuti skalp Zvezdi ili će Zvezda nastaviti pohod ka prvom mjestu u regularnom dijelu sezone, saznaćemo u ponedeljak od 18h.

Foto: ABA liga