XS
SM
MD
LG

Industrijska dvosmerna ulica

Tradicionalna prozivka i dan kasnije prvi trening. Tako su izgledali protekli dani na Gradskom stadionu. Kraljevačka Sloga, drugoplasirani tim u Moravskoj zoni počeo je zimske pripreme sa željom da na leto ostvari povratak među srpskoligaše. Postavljeni cilj je još daleko, ali optimizam u redovima „belih“ ne jenjava. Na prozivci i prvom treningu 27 prvotimaca koji su željni rada,a u oči upada da je bilo promena u igračkom kadru.

Kraj 2017. godine smo dočekali u kompletnom sastavu, ali prvi dani nove godine doneli su i odlaske iz kluba. Napadač Jovan Kastratović je odlučio da nastavi karijeru u srpskoligašu iz Čajetine, ekipi Zlatibora. Miloš Milojević-Džidži je takođe razdužio opremu nezadovoljan statusom i dobio je papire. Klub je napustio i Nemanja Gvozdenović koji je odlučio da fudbalsku karijeru prekine i nastavi školovanje. Pod znakom pitanja je Nemanja Kruševac koji je imao želju da nastavi karijeru u Dobanovcima. Slede razgovori sa još nekoliko igrača, ali je već primetno da smo mnogo promenili startnih 11 iz jesenje polusezone – kaže Igor Tufegdžić šef struke kraljevačke Sloge.

Industrijska ulica je dvosmerna, pa je pored odlazaka bilo i dolazaka?

 

Igor Tufegdžić sa saradnikom Draganom Parezanovićem i fudbalerima Sloge na prvom treningu

 

Doveli smo visokog štopera Jovana Brkljača iz Radničkog iz Kovača, Takođe i golman Janićijević je stigao da bi pomogao prvom vrataru Košaninu koji je prvi deo sezone branio bez adekvatne zamene. U klub smo vratili Njegoša Drecuna koji je naše dete, bio je u Metalcu iz Gornjeg Milanovca i sada je ponovo na Gradskom stadionu. Sigurno da prelazni rok za nas nije završen, moramo hitno da reagujemo i nadomestimo odlaske standardnih prvotimaca. Naš cilj i plan su poznati, želimo Slogu da vratimo u srpsku ligu, nećemo odustati na pola puta. Momci koji su tu rade vredno i siguran sam da će dati sve od sebe da se na leto radujemo.

Kompletan pripremni period „beli“ će sprovesti na svom stadionu i terenima u okolini, ali kontrolne utakmice će igrati van Kraljeva?

Na to smo primorani, jer Kraljevo je fudbalski devastirana sredina i ovde nema uslova za rad i igranje utakmica. Nemamo teren sa veštačkom travom, nemamo ni pomoćni teren, tako da smo već zakazali provere sa Slogom iz Požege (7. februar u Lučanima), sa Tutinom i Jošanicom u Novom Pazaru, sa Šumadijom i Radničkim u Kragujevcu, sa Poletom iz Ljubića u Čačku i generalka sa Gružom, jesenjim prvakom zone „Dunav“. Nadam se da će nas pratiti dobro vreme, da nećemo imati kadrovskiuh problema i da će Sloga spremno dočekati proleće u zoni „Morava“ – zaključuje Igor Tufegdžić trener kraljevačke Sloge.

Prometno je bilo i u klupskim prostorijama. Članovi uprave su u stalnom zasedanju, želja je da se tim osnaži i da Sloge stigne do Srpske lige. Posao nije lak, jer sada će treća godina kako je žiro račun kluba blokiran.

 

Prvi trening fudbalera kraljevačke Sloge

 

Tačno je, račun je i dalje blokiran. Mi smo uputili žalbu na rešenje i čekamo odgovor nadležnih instanci iz Kragujevca. Borimo se nadčovečanski da spasimo Slogu i da ostvarimo što bolje rezultate. Kompletno finansiranje kluba je na leđima članova Uprave i prijatelja Sloge koji ličnim sredstvima pomažu da se takmičimo sa svim selekcijama. Moram da naglasim da smo jedan od retkih klubova koji je jesenju polusezonu odradio bez dinara duga, svi igrači su isplaćeni, sve obaveze regulisane. To je ogroman uspeh ako se zna u kakvom je stanju Sloga – kaže Ljubiša Vujović predsednik kraljevačke Sloge.

Prvog čoveka „belih“ i njegove saradnike ne napušta optimizam. Uprkos odlazaka nekoliko standardnih prvotimaca, na Gradskom stadionu veruju u srpskoligašku budućnost.

Imamo dobar položaj na tabeli, odličan raspored. Pojačaćemo tim, nećemo sedeti skrštenih ruku. Želimo u Srpsku ligu, jasno smo to naglasili letos i ništa se ni sada ne menja. Verujemo u ove dečake, u trenera Tufegdžića i sigurni smo da ćemo uspeti u svojoj nameri. Ono što nam nedostaje je veća podrška navijača, da se vrate ljudi na Grafdski stadion i da ova deca osete pravu podršku. Tada bi krenuo i uspon kluba – zaključuje Ljubiša Vujović predsednik kraljevačke Sloge.

Da li će Kraljevčani naredne sezone gledati zonski ili srpskoligaški fudbal, znaćemo u junu mesecu. Tek, sve oči ljubitelja fudbala u gradu na Ibru uprte su u Slogu i dešavanja na Gradskom stadionu.

 

 


30 .kolo Zona Morava
Slavija 7 : 1 Sušica
Radnički (K) 3 : 0 Bane
Takovo 4 : 0 Karađorđe (R)
Sloga (K) 1 : 2 Jošanica
Trepča 0 : 1 Orlovac
Ovčar 2 : 1 Goč
LFK Mladost 6 : 2 Dragačevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jošanica 28 22 4 2 70
2 Takovo 28 21 6 1 69
3 LFK Mladost 28 19 5 4 62
4 Sloga (K) 28 17 6 5 57
5 Sloboda (Č) (-1) 28 10 7 11 36
6 Goč 28 8 9 11 33
7 Slavija 28 9 6 13 33
8 Karađorđe (R) 28 8 9 11 33
9 Orlovac 28 9 4 15 31
10 Bane 28 9 4 15 31
11 Trepča 28 9 4 15 31
12 Radnički (K) 28 9 4 15 31
13 Dragačevo 28 6 6 16 24
14 Sušica 28 6 6 16 24
15 Ovčar 28 4 8 16 20