XS
SM
MD
LG

Košarkaška reprezentacija Srbije igra kvalifikacije u Nišu?
Jednu od kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo, seniorska reprezentacija Srbije možda će odigrati u Nišu. Ovo bi, kako je rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, moglo da se dogodi ove ili početkom sledeće godine, kada i srpske košarkašice igraju u Nišu.
Neizostavni šraf u pogonu Aleksandra Đorđevića je i plejmejker iz Niša Stefan Jović; foto: fiba.com

Za Svetsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u Kini, igra se novi sistem kvalifikacija, takozvani FIBA prozori, odnosno utakmice koje se igraju uporedo sa Evroligom. Tomašević je rekao da je moguće da bude septembra, novembra ili februara.

Komentarisali smo da bi bilo dobro da A seniorska reprezentacija Srbije u naredna 3 “prozora”, koji nas očekuju, da li je to septembar, novembar ili februar sledeće godine dođe, ukoliko to mogućnosti budu dozvoljavale, i jednu tu svoju kvalifikacionu utakmicu odigra u Nišu - rekao je Tomašević.

I potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, inače Nišlije, Dušana Projovića obradovala je ova vest, a naglasio je i da je poznato da je interesovanje publike iz celog regiona veliko, svakog puta kada nacionalni tim gostuje u Nišu.

Posebno mi je drago što je generalni sekretar Tomašević najavio mogućnost dolaska A selekcije. Naš nacionalni tim je gostovao 1997, pa 2001. i 2008. Nakon tih gostovanja u pripremnim utakmicama, uvek smo se vraćali sa velikih takmičenja sa medaljama- rekao je Projović.

Podsetimo, već je potvrđeno da će se jedna grupa Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine igrati u Nišu. Sekretar Tomašević rekao je da je ovo veoma važno takmičenje, jer žele da vrate reprezentaciju Srbije tamo gde je i bila - na tron Evrope.