XS
SM
MD
LG
12.03.2011 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga (K) – Radnički (S) 4:0

Uvertira je uspela, ali sigurno je da će Igor Tufegdžić imati šta da kaže svojim igračima pred naredni vikend i start prolećnog dela prvenstva na srpskoligaškom "Zapadu". Kraljevački "beli" su nadigrali i nadvisili Svilajnčane u svim elementima fudbalske igre, ali evidentno da je prava forma još daleko. U prvih 45 minuta lopta je konstantno bila u psoedu Sloge, ali samo je Anđelković imao prioliku kada je sa par metara uzdrmao prečku gola već savladanog Mijailovića. I onda uspavanka do 26. minta kada je Đurović sjajno reagovao na pas Drinića, sve sam uradio i na lep način matirao vratara Radničkog. Potom su pokušali i gosti, prvi šut ka golu "belih" uputio je Stojković, ali neprecizno. Nešto kasnije u šansi se našao Ljubojević, Božović odlično brani,a novi šut završio je tik iznad prečke Sloginog gola. I odmah je usledila kazna. Posle kornera šutirao je Gobeljić, na drugoj stativi ofsajd izbegao Anđelković i ovoga puta šutirao pod prečku za 2-0.

U drugom poluvremenu se uspavanka nastavila, malobrojni gledaoci su se dosađivali sve dok na teren nije istrčao Marko Memedović. Mladi napadač domaćih je u 82. minutu iuznudio jedanaesterac, a siguran realizator bio je Vlašić. Samo dva minuta kasnije odlična akcija Memedovića, spojio je sa golom Čukanovića koji nije mogao da promaši ibilo je 4-0. Mogao je srpskoligaš iz Svilajnca da doživi i katastrofu kada je Mijailović sa pet metara zahvatio volej, ali je lopta fijuknula iznad roglja gola gostiju. Sloga se lepo raspucala pred start proleća i gostovanje dužnika sa Uba.

Gradski stadion - Gledalaca: 100.  Sudija: Milan Pešović (Kraljevo).  Strelci: Đurović u 26, Anđelković u 34., Vlašić u 82. (iz jedanaesterca) i Čukanović u 84. minutu.

SLOGA: Božović, Mladenović, Gojković, Rovčanin (Antonijević), Vlašić, Miletić, Gobeljić, Đurović (Čukanović), Drinić (Mijailović), Janićijević, Anđelković (Memedović).
RADNIČKI (Svilajnac): Mijailović, Milovanović, Knežević, Blagojević, Đokić, Jančić, Sinđelić, Ljubojević, Stojković, Ilić, Stojanović.