XS
SM
MD
LG

Kraljevske krune za pacijente dečije bolnice

Mali pacijenti na Dečijem i Hirurškom odelenju Opšte bolnice u Kraljevu su dobili poklone od Kraljevskog Kluba Američkog Fudbala "Kraljevske krune - Royal Crowns", iz Kraljeva. Tradicionalnom humanitarnom akcijom ovaj sportski kolektiv pred novogodišnje praznike obraduje bolesnu i povređenu decu.

Već godinama traje akcija popularnih "Kruna" kojom olakšavaju oporavak i ulepšavaju praznike deci koja zbog bolesti neće moći da provedu Božić i Novu Godinu sa svojim porodicama. Danas je najmlađa selekcija Kraljevskog kluba podelila poklone malim pacijentima, ujedno upoznavši se sa njima. Tom prilikom zahvalnost i podršku humanosti ovog kraljevačkog kluba su iskazali direktor Opšte bolnice dr Zoran Mrvić i Aleksandar Cvetković, član Gradskog veća, Grada Kraljeva.

"Hvala Bogu pa možemo da pomognemo." - je ovom prilikom prokomentarisao Srđan Ćosić, predsednik Kraljevskog Kluba Američkog Fudbala.

Pored primarnog cilja podrške bolesnoj deci, na ovaj način "Kraljevske krune" promovišu u javnosti empatiju i društvenu odgovornost, u nadi da se uključi što više sportskih i drugih organizacija u humanitarne i društveno odgovorne akcije.


Smederevo Bedemi 35 : 0 Hawks Obrenovac
Imperatori Niš 0 : 8 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Royal Crowns Kraljevo 3 3 0 1.000
2 Smederevo Bedemi 3 2 1 0.667
3 Imperatori Niš 3 1 2 0.333
4 Hawks Obrenovac 3 0 3 0.000