XS
SM
MD
LG

Hokej-PLEJ OF: Partizan prvak regionalne lige

Hokejaši Partizana osvojili su titulu prvaka regionalne lige u, pošto su večeras u Beogradu, u četvrtoj utakmici finalne serije, savladali ljubljansku Olimpiju sa 4:0 (0:0, 2:0, 2:0). Partizan je tako došao do dragocenog trofeja nakon ukupne pobede sa
3;1 u finalnoj seriji, u kome je trofej branila ekipa Maribora. U ledenoj dvorani "Pionir", pred oko 1.500 gledalaca, sudili su: Vajdiga (Slovenija), Fazekaš i Perduv iz Subotice. Strelci su bili: Kovačević 2, Vučurović i Sretović po 1 gol. Pobednički pehar kapitenu Partizana Marku Milovanoviću uručio je bivši igrač tog kluba i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Bojan Milovanović.

Partizan, golmani: Marej, Paunović, prva postava: Olet, Ilić, Milovanović, Sretović, Gabrić, druga postava: G. Ristić, Sotlar, Kovačević, Terlikar, Vučurević, treća postava: Tumbas, Lukač, Pavličko, Prokić, Janković, četvrta postava: Ogrizović, Raković, S.Ristić, Babić, Luković. Trener: Pavel Kavčić.
Olimpija, golmani:Čerin, Marinšek, prva postava: Klavžar, Sodržnik, Bašić, Jan, Ograjenšek, druga postava: Krivec, Žmeršič, Miljuš, Režek, Ulaga, treća postava: Uhan, Novak, Snoj, Florjančič, Zagorac, četvrta postava: Podobnik, Židan, Zdešar, Bežnik, Andrih. Trener: Andrej Brodnik      

Isključenja: Partizan 14, Olimpija 10 minuta.Disciplinske kazne: Partizan 4 minuta.

Hokejaši na ledu iz Beograda uspeli su da trijumfuju u regionalnom takmičenju, koje je drugo po rangu u ovom delu Evrope. Partizan je uspeo da u finalu sa 3:1 savladala favorizovanu Olimpiju, koja je u ligaškom delu ubedljivo osvojila prvo mesto. Beograđani su, međutim, sjajno odigrali finalni deo plej of-a i zasluženo došli do prvog mesta u prestižnom regionalnom takmičenju. Crno-belima sada preostaje da u nastavku sezone ovaj trijumf potvrde i prvenstvu Srbije, koje će početi nakon regionalnog takmičenja.

Večerašnji susret praktično je bio rešen u drugoj trećini kada je Partizan poveo sa 2:0. U poslednjoj deonici gosti iz Ljubljane nisu uspeli da ugroze sigurno vođstvo Partizana kome je pošlo za rukom da još dva puta matiraju zapaženog mladog golmana iz Slovenije Marinšeka i srpskom hekeju donesu značajan uspeh.
- Sve može da se ostvari kada se hoće. Od prvog dana preuzimanja Partizana bili smo spremni da osvojimo ovaj trofej. Znali smo da se na kraju broji i zato nismo bili zabrinuti za razvoj događa u ligaškom delu -  rekao je nakon utakmice prener Partizana Pavel Kavčić, koji je sa istim klubom sredinom osamdesetih godina osvojio titulu prvaka Jugoslavije u konkurenciji favorizovanih ekipa iz Slovenije Jesenica i Olimpije.

Jedan od najboljih hokejaša Partizan u ovoj sezoni bio je kapien Marko Milovanović, koji je bio ubojit strelac tokom celog ligaškog takmičenja.
- U finalu je sve išlo po planu. Uz odličnu publiku i našu dobru igru zasluženo smo došli do vrednog trofeja, koji će možda biti podsticajan za dalji razvoj hokeja u našoj zemlji -rekao je Milovanović.