XS
SM
MD
LG

Erama peto mesto na memorijalu "Dragiša Šarić"

U Beogradu je 24. i 25. novembra održan tradicionalni memorijalni košarkaški turnir "Dragiša Šarić" na kome je u pet starosnih kategorija učestvovalo 51 ekipa u muškoj i devet u ženskoj konkurenciji. Na turniru su učestvovale ekipe iz Izraela, Slovačke, Turske, Nemačke, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije,

Ekipa Užica prvog dana turnira

Među učesnicima bila je i ekipa Užica koja se nadmetala u najbrojnijoj grupi 45+. U veoma jakoj konkurenciji od 16 ekipa osvojili su peto mesto. Užičani su najpre u dvorani Vizura na Novom Beogradu pobedili Zenicu (84:40) a u maloj Vizuri u Zemunu poraženi su od Beograda (37:54). Beograđani su, inače, na kraju osvojili prvo mesto u ovoj starosnoj kategoriji. Drugog dana turnira Užičani su u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu odigrali prijateljski meč sa košarkašima iz Istanbula, rezultat 55:53.

Užičani pred prijateljsko odmeravanje snaga sa Istanbulom

Boje Užica na ovom turniru branili su: Miodrag Dimitrijević (trener), Goran Radović, Saša Samardžić, Darko Radovanović, Predrag Gavrilović, Dragan Pejić, Dušan Vidić, Predrag Jovanović, Miroslav Vučinić, Aleksandar Prodanović i Aleksandar Pavlović.

Ovaj turnir bio je i prilika da sportski novinar iz Užica Dragan R,. Pejić, koji je bio u sastavu ekipe sa Đetine, pokloni košarkaškim legendama svoju najnoviju knjigu "Dete sa loptom postaje bolji čovek".