XS
SM
MD
LG

Srpski plivači digli glas

Najbolji srpski plivači upoutili su pismo plivačkom savezu Srbije i izneli sve ono što ih tišti. Nezadovoljni su ponašanjem čelnika Plivačkog saveza Srbije. Njihovo pismo prenosimo u celini: 

Proteklih godina smo se susretali sa problemima kao što su ovi:

- Loša komunikacija nas plivača sa kancelarijom Saveza (u nekim slučajevima i bez adekvatnog ili bez ikakvog odgovora na mejlove)

- Organizacija odlaska na Svetsko prvenstvo (u nekoliko grupa redovnom linijom Beograd-Budimpešta)

- Odlazak zvaničnih lica Saveza ranije na takmičenje da bi nas dočekali adekvatno i opet uz propuste, a plivači koji plivaju trke dolaze 12 sati pre trke na prvenstvo.

Čaba Silađi /Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

- Problem sa opremom za EP koje se održava u Danskoj (u kontaktu sa Savezom dobijamo odgovor da je Arena poslala opremu koju su oni sami poslali, od Arene dobijamo odgovor da su poslali isključivo opremu koju je Savez tražio, pri tom devojka iz Arene koja je bila voljna da pomogne posle razgovora sa Savezom više nije imala namere da nam pomogne).

- Saznajemo planove putovanja u poslednji čas.

- Nameću nam se fizioterapeuti ili maseri koji nisu radili sa nama, a problem je kada mi tražimo da ide čovek koji radi sa svima nama dugi niz godina.

Ovo su samo neki od problema koji su se desavali u ovoj godini, a bilo ih je i prethodnih godina. Nije prvi put da mi plivači dolazimo u situaciju da pred velika takmičenja moramo da se borimo sa ovakvim problemima. Smatramo da je naša obaveza da plivamo i da ne razmišljamo o ovakvim stvarima, isto tako smatramo da ako neko ima pravo da kaže svoje mišljenje to smo onda mi plivači i da mi imamo pravo na mišljenje.

Sumnjam da neko zna tačnu potrebu nas plivača osim nas samih, a mi ni u jednom trenutku nismo upitani. Zanima nas zašto se mi izbegavamo, a od nas se očekuje najviše i stavlja nam se do znanja da od naših rezultata zavise finansije i ugovori koje Savez ima.

Molim vas da nam kažete koje je idealno rešenje za sve da se ove greške više ne ponavljaju. Ako je rešenje da se napravi sastanak svih nas zajedno mi smo voljni da se sastanemo i da razgovaramo otvoreno na ovu temu, mada je takav sastanak već jednom bio održan pa nije urodio plodom", navodi se u pismu najboljih plivača Srbije .