XS
SM
MD
LG

Vitez ostaviti praznih ruku

Fudbaleri Borca su nakon trijumfa u Gabeli nad GOŠK-om rezultatom 1:0 poraženi su u Sarajevu na drugom ovosezonskom gostovanju od ekipe Željezničara, rezultatom 2:1

Izabranici Željka Vranješa stekli su rezultatsku prednost u ranoj fazi utakmice, koja je bila na snazi sve do ulaska u posljednjih trideset minuta utakmice, ali su domaći za samo osam minuta preko Kajkuta i Zeca postigli dva pogotka i spriječili crveno-plave da upišu prvi trijumf na Grbavici još od maja 2011. godine i pretposljednjeg kola, u kojem je Borac, podsjetimo, tada ovjerio osvajanje šampionske titule.

– Utakmica je idealno počela za nas, u 16. minuti smo uspjeli da povedemo, međutim kasnije nismo uspjeli da zadržimo loptu u sredini, Željezničar je diktirao tempo i to mu se na kraju isplatilo. Bilo je dosta prekida i centaršuteva i moralo je negdje “procuriti”. Koliko god držali gard i eskivirali udarce, uvijek će jedan zalutati. Mi smo se branili, Željezničar je samo napadao, mogli smo da ih “ohladimo” kod 1:1 i ponovo povedemo, poslije čega se oni, mišljenja sam, ne bi oporavili – rekao je na početku razgovora za portal borac-sport.com strijelac jedinog gola za Borac na spomenutoj utakmici i kapiten tima Boris Raspudić.

Naredne dvije premijerligaške utakmice Borac će odigrati pred domaćom publikom. Prva je zakazana za 20. avugst, kada će u grad na Vrbasu stići “fenjeraš” Vitez, koji u dosadašnjih pet kola nije osjetio slast pobjede. Pobjeda je Borcu imperativ, kako bi se u dobrom raspoloženju dočekao veliki derbi sa Sarajevom (27. avgust), koje pruža razočaravajuće partije na startu sezone.

– Nas treba da interesuje naša igra i da dobro pristupimo utakmici, a ne da se mnogo bavimo rivalom, u ovom slučaju prvo Vitezom. Danas je svakoga teško pobijediti, ali smatram da je najvažnije da postignemo gol u ranoj fazi jer će oni sigurno igrati defanzivno, sa željom da učine nešto više iz kontranapada. Nema dileme, pobjeda je jedino što iz ove utakmice dolazi u obzir – kategoričan je Raspudić.a prenosi  borac-sport.com
 

Borsi Raspudić / Fotos: Borac Sport