XS
SM
MD
LG

Čelik nižerazredni tim

Poslije pobjede Širokog Brijega nad Čelikom rezultatom 4:0 održana je pres konferencija, a medijima su se obratili treneri obje ekipe Goran Sablić i Kemal Hafizović.

Goran Sablić je čestitao igračima na zasluženoj pobjedi .

''Čestitke momcima, zaslužena pobjeda. Ovo je bila jednosmjerna utakmica, očigledno je da smo kvalitetniji od Čelika. Ono s čime sam zadovoljan je način na koji smo došli do pobjede je način na koji smo slavili'', rekao je Sablić nakon utakmice i dodao:

''Pametno smo koristili prosto i imali brz protok lopte. Nismo se mučili u tim stvarima nego smo znali kako stvarati šanse i na koji način ugroziti protivnika. Zadržali smo koncentraciju svih 90 minuta, odradili dobru utakmicu i osvojili tri boda. Okrećemo se dalje''.

Trener Čelika Kemal Hafizović je istakao da je predviđao ovakve stvari na početku sezone s obzirom da je zenički sastav u katastrofalnoj situaciji.

''Znao sam kad smo počeli pripreme, deset dana pred prvenstvo, znao sam da će ovo ovakvo biti, čak sam predviđao i gore stvari. Provukli smo se bez nekih katastrofalnih rezultata. Kod nas je takva situacija da nismo mogli zadržati nijednog igrača, da nismo mogli adekvatno dovesti što nam treba'', kazao je Hafizović na pres konferenciji i dodao:

''Ima tri-četiri igrača koji mogu igrati u Premijer ligi, a ovo su ostali igrači iz trećih liga, slobodno mogu reći nižerazredni igrači. I ima onih koji misle da mogu igrati, da ne kažem, u Barceloni. Ima i takvih. Čestitam Širokom koji ima izvanrednu ekipu, spremnu, svaka im čast, nema priče''.

 

NK Široki / Fotos: nk-siroki.com