XS
SM
MD
LG

Aj Borac!

Košmarna noć je iza mene. Zaspao sam nervozan, zbog poraza košarkašica Srbije na Evropskom šampionatu, ali i zebnjom da personifikacija fudbalskog sporta Republike Srpske, neće dobro proći na donatorskoj večeri. Strah se uvukao u moje kosti. Prevrtao sam se u krevetu, znojio, imao teške snove. Sa prvim pjetlovima (kod mene u najvećem gradu Republike Srpske u centru imaju pjetlovi) sam se probudio i odmah dohvatio kompjutera. Brzom internet vezom Mte-la (imate prjatelja) na sajt www.sportdc.net  i olakšnaje.

Novi stadion

Skupljeno gotovo 300.000 maraka. Nije šala. Velikan iz Platonove, oličenje fudbalske Republike Srpske,a i šire, ispunio plan. Stigle marke…Kažu 300.000. Prošao moj košmar. Lakše sada dišem i razmišljam…

Da sam ja bio na mjestu ovih što su davali, uradio bih isto. Možda bih bio još i izdašniji. Borac je to, oličenje , Republike Srpske, a i šire. Jeste da je meni nekako Slavija draža i bliža,ali šta će njoj i ostalim novac…Oni moraju da prave slične manifestacija i da se trude da  pronađu konvertibilne marke…. Kako je kod nas novca sve manje i manje, tako nam se klubovi smanjuju. I treba da se smanjuju, kad ih vode nesposobni i nestručni… Zamislite Slavija tražila od Vlade 10.000 dobila 5.000. Trebala je tražiti 500.000, dobila bi valjda 100.000! Nesposobnjakovići, tako im i treba…Zato neka se sada zlopate..

Sada mi je drago da je fudbalsko oličenje Republike Srpske napravilo sjajnu donatorsku veče. Malo se pilo, malo se jelo,a onda se brojala lova… Skupljena je tek kažu trećina budžeta za Premijer ligu. E, tu sam se opet zabrinuo??? Kako dalje? S toga sam i rekao da bih ja bio i gori. Dao bih više, da se fudbaleri ne zlopate, a uprava malo predahne.Zaslužili su:

Sada se skupio novac da se isplat ona dva rušitelja,  Darko Maletić i Bobo Starčević. Toliko su me protelih dana  nervirali da sam im izbacio brojeve iz Mte-lovog telefona. Neće oni meni dirati Velikana. Ko su ostalom oni? Ko im je dao za pravo da traže svoje?  Sram da ih bude!!!  Eto, sada će dobiti novac i biće im zabranjen (da se ja pitam) dolazak na stadion Velikana. Tražiću da se izbrišu sa svih fotografija na kojima su u dresu ili trenerci Borca. Sramota! Njihova. Nije moja. Ja sam sada Borčevac!!! Veći i od Lešinara, svih zajedno! Mora se tako…Država je u pitanju!

Razmišljam jutros , kako još pomoći  Velikanu. Ipak je on naš, državni projekat. Svi mi moramo da navijamo za njega. Da nam bude oličenje i personifikacija…  Kad Borac izgubi (ne daj Bože) svi ćemo da pijemo tablete.(Treba tražiti da Bayer bude jedan od sponzor.)  Kad ga svi finansiramo, moramo i da se brinemo za njega…Makar nam to izazivalo i glavobolju!

Imam ja ideja, ali neću da ih otkrivam. Možda, u nekom narednom tekstu. Možda…

Opet se vraćam nekako na početak i opet mali košmar. Zašto nije dato više. Ja bih dao. Mnogo više, ali ja se ne pitam. A najviše bih ipak  dao Rudaru iz Pljevalja. Ne bih Slaviji. Ona je mali lokalni klub. Nema para za nju. Nije ona državni projekat. Nije ni Leotar… Nije oličenje i personifikacija…Jeste grada nastalog na livadi, koji će uskoro dobiti bolnicu…Grada, koji ima najveći park, na kugli zemaljskoj! Oni sa juga su oličenje samo Hercegovine. Malo je to!

Ostaje pitanje zašto Rudaru? Eto, hoće mi se. Da mogu naravno i da se ja pitam. Na žalost Rudara, ne pitam se… Jeste on moj najdraži klub, poslije onih u BGD i ovog malog lokalnog…Dolazi Rudar  iz zemlje koju mnogo  volim, mada u njoj ne živim. Možda joj  se jednog dana vratim, a do tada AJ Borac!!!