XS
SM
MD
LG

Šah: Gimnazijalcima titula, profesoru Mičeti čestitke

Kraljevačka Gimnazija bila je domaćinn tradicionalnog druženja šahista srednjih škola i Mašinskog fakulteta iz grada na Ibru. Učestvovalo je sedam ekipa. Pored domaćina za šahovskim stolovima bili su predstavnici Doma učenika, Mašinskog fakulteta, zatim Šumarske, Poljoprivredne i Eletro tehničke škole.

Kibiceri su odgledali niz dobrih partija na crno-belim poljima

Kao sedmi nastupili su prekobrojni u ovim ekipama pod nazivom Miks tim. I upravo oni su priredili najprijatnije iznenađenje osvojivši na kraju drugo mesto. Tako su pokazali da su talentovani, da njihovo vreme tek dolazii i da se na njih mora ozbiljno računati na predstojećim turnirima.

Gimnazija - pobednička ekipa foto:STOLE

Gimnazijalci su ubedljivo bili prvi sa 19,5 osvojenih poena, Miks etim je kraj svog imena upisao 12,5, treće i četrto mesto ravnopravno su podelile ekipa Mašinskog fakulteta i ETŠ sa 12, peta je Poljoprivredna škola sa 10, a na šestom odnosno sedmom mestu završili su predstavnici Šumarske škole i Doma učenika sa 9 osvojenih bodova. Na ovim nadmetanjima ne proglašava se najbolji šahista ali treba ovoga puta treba istaći da je najuspešniji pojedinac bio profesor Branko Mičeta (Šumarska škola) koji je imao stoprocentan učinak, šest pobeda u isto toliko odigranih kola. Naredni okršaj zakazan je za petak (2. jun) a domaćin je Mašinski fakultet.